Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 12. 07:57, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Az utolsó magyar is kiesett

Az utolsó magyar is kiesett

A szombaton érdekelt nyolc magyarból valamennyien befejezték szereplésüket az előcsatározásokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

A nyitónapon a három alsóbb súlycsoport képviselői léptek tatamira, a legkisebbeknél (48 kg) Kiss Renáta és Keller Bettina után Erdélyi Lilla is búcsúzott, miután egy kameruni legyőzését követően megállította őt az orosz Natalja Kondratyeva. A ranglistán jelenleg londoni kvótát érő helyen álló Csernoviczki Éva sűrű versenyprogramja miatt ezúttal csak háziasszonyként volt jelen a budapesti Körcsarnokban.

Az 52 kg-osok között Keliger Bernadett után Balogh Daniella is kiesett, aki egy dél-koreai rivális megverését követően alulmaradt a francia Emilie Lafont-nal szemben. Az 57 kg-ban Szabó Katinka és Köteles Vivien már korábban búcsúzott, a szinte biztosan olimpiai résztvevő – és hazai részről a szombati nap legnagyobb éremesélyesének tekintett – Karakas Hedvig pedig nagy meglepetésre ugyancsak az első meccsén búcsúzott. Az UTE dzsúdósa harcosan kezdett, ám ellenfele, a svájci Larissa Csatari egy földharc során fojtásba fogta őt, s ezzel véget vetett a csatának.

Vasárnap a 63 kg-osoknál a világbajnoki bronzérmes Baczkó Bernadettet, továbbá Polyák Krisztinát és Kiss Vivient, 70 kg-ban Kákonyi Ninettát, 78 kg-ban az Európa-bajnok Joó Abigélt, a +78 kg-osoknál pedig Nagy Kittit szólítják majd tatamira. A fővárosi viadal történetében rekordmezőny gyűlik össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa küzd meg a Körcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.