Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 10. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó: pixabay

Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számít a szállodaszövetség

Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számít a szállodaszövetség

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban.

A forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet.

Könnyid László az MTI érdeklődésére elmondta: az idei előfoglalás jóval korábban elindult, már nyár végén érkeztek hírek arról, hogy keresik a vendégek a karácsonyi időszak csomagajánlatait. Októberben számos szállodában élénkebb érdeklődés mutatkozott néhány hétig a karácsonyi és szilveszteri időszak iránt, mint az őszi szünet iránt.

Decemberben három időszak a legnépszerűbb a szállodákban: a karácsonyi, a két ünnep közötti, és a szilveszteri évbúcsúztatók idején ugrik meg a foglaltság.

Kitért arra, hogy vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot az ünnepi foglaltság. A legtöbb vidéki szálloda ismét speciális csomagajánlatokkal készül az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan zenés program és népművészeti, kézműves foglalkozás várja a vendégeket.

Hozzátette: Budapest egész decemberben rengeteg vendéget vár, a karácsonyi vásárok híre egyre több turistát vonz a fővárosba. A budapesti szállodák szintén magas foglaltságot várnak az ünnepi időszakban. Karácsony után, a két ünnep között is magas foglaltságot várnak a szállodák, a szilveszterkor pedig a belföldiek mellett számos külföldi is Magyarországon köszönti az új esztendőt.

A belföldi vendégek növekvő vásárló ereje egész évben érezhető volt, amit a SZÉP-kártya év végén is tovább erősít. A digitális megoldásoknak köszönhetően idén szintén rekordot fog dönteni a szállodai ajándékutalványok eladása, a vásárlók között egyre népszerűbb a pihenés és kikapcsolódás ajándékozása – tette hozzá.

Címkék: hotel, karácsony, szálloda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során