Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2011. November 01. 07:45, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Az újonc Kvitová nyerte meg a vb-t

Az újonc Kvitová nyerte meg a vb-t

Petra Kvitová nyerte meg a női teniszezők év végi, Isztambulban megrendezett világbajnokságát, miután a döntőben 7:5, 4:6, 6:3-ra legyőzte Viktorija Azarenkát. A cseh játékos így feljött a világranglista második helyére.

A két játékos első két egymás elleni mérkőzését Azarenka nyert meg (még 2008-ban és 2009-ben), azóta viszont háromszor Kvitová diadalmaskodott, legutóbb a wimbledoni elődöntőben.

Most is ő kezdett jobban, méghozzá sokkal jobban, hiszen szó szerint állva hagyta ellenfelét. Azarenkának 0:5-nél eszébe juthatott honfitársa, Natasa Zvereva, aki pályafutása legfontosabb mérkőzését 6:0, 6:0-ra elbukta az 1988-as Roland Garros döntőjében Steffi Graf ellen. Ő azonban nem járt így, ugyanis varázsütésre megváltozott a játék képe, és a következő öt játék az övé lett (5:5).

A nagy feltámadás végül hiábavalónak bizonyult, mivel Kvitová még időben kapcsolt, és 7:5-re megnyerte a nyitó játszmát.

A második szett elején sorozatban három bréket láthatott a publikum, ebből kettő Azarenka nevéhez fűződött. Soványka előnyét végig tudta vinni, és 6:4-gyel egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik felvonás első játékát Kvitová négy bréklabda hárítása után hozta, ez pedig akkora lendületet adott neki, hogy gyorsan el is húzott 3:0-ra. Ez végül is döntőnek bizonyult, Azarenka ugyanis hiába kapta össze magát, nem tudta visszavenni elbukott szervajátékát. Kvitová 5:2-nél még kihasználatlanul hagyott egy mérkőzéslabdát, a következő gémben viszont a saját adogatásánál már élt a lehetőséggel, és megnyerte a 2 óra 28 perces mérkőzést.

A cseh játékos tehát pályafutása első világbajnokságán egyből a végső győzelemig menetelt – mind az öt mérkőzését megnyerve –, sikerével pedig fellép a világranglista második helyére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA

2021. Június 10. 12:34, csütörtök | Sport

Nem jó, de nem is tragikus!

Bár jobb helyezéseket vártunk a Ritmus ASE támogatott párosaitól a Salgó Rallye-n,

2021. Június 05. 10:33, szombat | Sport

Arany Słomczynban Ezüst a Rabócsi Ringen!

A lengyelországi Słomczynban, május 15 - 16 volt a CEZ és 1. rundy Mistrzostw Polski Rallycross 2021 versenye ahol magyarországot Luigi sikeresen képviselte, ugyanis a SuperCar kategóriában nem talált legyőzőre.

2021. Június 03. 10:53, csütörtök | Sport

Rally: Az átok ismét kísértett bennünket!

Sajnos ismét céldobogós kép nélkül maradt a Kronome - Pásztor rallypáros.