Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 02. 12:26, kedd | Helyi
Forrás: http://www.szuperinfo.hu/

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA”

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA”

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj alapításával, az alapítók a hagyományos szőlő és kézműves bortermelés elismerése, az elődök tisztelete, a tudás megőrzése érdekében hozták létre.

Díjat alapított a Bicskei székhelyű Magyarmet Kft tulajdonos Igazgatója, és a kör elnöke.

Hosszú évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Kővágó Antal kertbarát körrel Győri Imre a precíziós fém öntöde sikeres vezetője. A kör 25. Borversenye alakalmából, egy Vénusz szobor szimbolizálja a kapcsolatot. Az alapító okirat aláírásánál, részt vett az alapító fia, ifj Győri Imre is aki, szimbolizálja, hogy a jövőben is éltetik a kezdeményezést.

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj alapításával, az alapítók a hagyományos szőlő és kézműves bortermelés elismerése, az elődök tisztelete, a tudás megőrzése érdekén és a helyi kézműves bortermelés ösztönzése érdekében, kimagasló tevékenység elismerésére, hozták létre.

Boldog tulajdonosa lehet egy évre a vándor díjnak az a Bicskei termelésű borral jeleskedő gazda, aki elnyeri. Egyébként kétszer kell a díj birtokába kerülni, ahhoz hogy örökre otthon díszelegjen a Vénusz.

Az alapító elmondta, hogy szívesen támogatja a helyi kertbarátok kezdeményezéseit, mert egy igazi közösség, ahol világnézettől, politikai hovatartozástól függetlenül vannak együtt az emberek, pusztán azért mert jól érzik magukat egymás társaságában. Összeköti őket egy egységnek nevezett akarat. A mai időkben egyre kevesebb ember művel kertet, bár ez nem feltétele tagságnak.

Aki rászánja magát arra hogy valamilyen terményt maga állít elő, itt tapasztalt emberektől kap segítséget. Azért Is támogatom a kezdeményezéseket, hogy ismerjék fel az emberek a nagyüzemi termeléssel szembeni előnyeit a kiskerti művelésnek.

Gratulálunk Paksz Károlynak „AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj 2015 évi nyertesének, aki nem csak elnyerte a díjat, hanem a 25. jubileumi borversenyen nyert! Károly minden évben az élen szerepel a boraival, megérdemelten vitte haza a Vénusz szobrot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.