Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 26. 07:56, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Az edzőtáborok pedofil réme

Az edzőtáborok pedofil réme

Botrányban fuldoklik a nemzetközi és a svájci úszósport.

Flavio Bomio, a hajdan ismert edző és sportdiplomata, a kontinentális szövetség, a LEN nyíltvízi technikai bizottságának elnöke kiskorúak elleni nemi erőszak vádjával börtönbe került.

A svájci Bellinzona úszóklub hajdani elnöke, a 69 esztendős Flavio A. Bomio, aki az 1984-es Los Angeles-i és az 1988-as szöuli olimpián edzőként, 2000-ben, Sydney-ben pedig a svájci delegáció vezetőjeként volt jelen, őrizetbe vételét követően iszonyatos váddal szembesült, és nem is tagadta azt. Az alpesi ország sportszerető közvéleményét sokkolta a hír, és ezen az sem változtat, hogy a történet több évtizedre nyúlik vissza.

Bomio, aki olyan hírességet is trenírozott, mint minden idők legeredményesebb svájci úszója, Flavia Rigamonti, a tízórás rendőrségi kihallgatás során részben elismerte, hogy legalább húsz, 12 és 16 év közötti fiúval, úszó tanítvánnyal lépett homoszexuális kapcsolatba, és mentségként csupán annyit hozott fel, hogy egyszer sem alkalmazott erőszakot. Az ügy azt követően pattant ki, hogy az egyik, azóta felnőtt áldozat a múlt hónapban Bomióra terhelő vallomást tett.

Az 1985-ös és '87-es Európa-bajnokság bronzérmese, az idén 50 esztendős Stefan Voléry mindezek hallatán így nyilatkozott több svájci médiumban: „Most már minden világos. Már akkoriban is felmerültek kérdések, mert Bomio egyedülálló volt, minden idejét klubja tizenéves sportolóival töltötte, számomra komikusnak tűnő viszonyt ápoltak egymással. A fiatalok teljesen behódoltak neki, egyikük sem létesített párkapcsolatot, minden Bomio körül forgott.” Az egykori világbajnok Dano Halsall a francia sajtóban mindezt alátámasztotta, amikor kijelentette: „Már tizenöt éve észrevettem, hogy visszaél a hatalmával, egészen homályos viszonyba keveredett néhány úszójával.”

A jelek szerint mindez csak keveseknek tűnt fel, maga Rigamonti például meg sem tudott szólalni a hír hallatán, és a svájci sportági szövetség első kommünikéje is csupán a teljes megdöbbenést tartalmazza. A LEN ennél azért már tovább ment, hiszen felfüggesztette tisztében a nyíltvízi úszók technikai bizottságának eddigi elnökét, egyúttal leszögezte, hogy lépésével semmiképpen sem szeretné befolyásolni a rendőrségi vizsgálat végeredményét. Gyanítjuk, nem is fogja. Szöges ellentétben a várhatóan jelentkező, további áldozatokkal. Bár ki tudja; az ember nem feltétlenül hozakodik elő azzal önként és dalolva, hogy húsz-harminc évvel ezelőtt, gyerekként megrontották.

Címkék: úszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával