Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Március 27. 07:36, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Átmászott egy nő a Fehér Ház kerítésén - negyedszerre sikerült bejutnia

Átmászott egy nő a Fehér Ház kerítésén - negyedszerre sikerült bejutnia

Vasárnap ismét átmászott valaki a Fehér Ház kerítésén, a biztonsági őrök azonban azonnal őrizetbe vették.

A változatosság kedvéért ezúttal nő az illető, és külön érdekesség, hogy hat nap alatt háromszor próbálkozott bejutni a Fehér Házba.

A rendőrség közlése szerint a 38 éves Marci Anderson Wahl minden kísérleténél azt mondta a biztonságiaknak, hogy Donald Trump elnökkel akar beszélni.

Az ország túlsó feléről, Washington államból érkezett nőt először kedden hajnalban tartóztatták le: megpróbált átmászni a kerítésen, de a cipőfűzője beakadt a kerítésbe. A biztonságiak leszedték, és miután kihallgatták, szabadon bocsátották. Szerdán a nő bírósági végzést kapott, melynek értelmében nem közelítheti meg a Fehér Házat és annak környékét, április végén pedig bíróság elé kell állnia.

A nő azonban pénteken megint próbálkozott, de ezúttal már a kerítésig sem jutott. Szombaton vádat emeltek ellene a szerdai bírósági végzés megsértése miatt, de ismét szabadon engedték.

A kitartó Wahl vasárnap hátizsákkal - benne a többi között takaróval - mászott fel a kerítésre. Az elkobzott hátizsákban fegyver, lőszer, veszélyes anyag nem volt.

Marci Anderson Wahlt harmadszor is letartóztatták, de a The Hill című lap jelentése szerint vasárnap este még nem engedték szabadon a "hárompróbás" nőt. Donald Trump elnök egyébként mindhárom alkalommal a Fehér Házban tartózkodott.

Márciusban nem ez volt az első eset, hogy valaki bejutott illetéktelenül az elnöki hivatal és rezidencia kertjébe. A hónap elején egy 26 éves férfinak sikerült, és sokkal jobban, mint vasárnap Wahlnak: a férfit csak tizenöt perc elteltével vették észre az őrök. A törvényhozók már felvetették, hogy a biztonsági szolgálatnak át kellene szerveznie a munkáját és "strukturális átalakításokat" kellene végrehajtania a Fehér Ház hatékonyabb védelmére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.