Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2016. November 10. 07:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Amerikai elnökválasztás eredménye jó lehet Magyarországnak

Amerikai elnökválasztás eredménye jó lehet Magyarországnak

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint kedvező lehet Magyarország számára, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke; Fodor Csaba erről az m1 aktuális csatorna szerda esti műsorában beszélt.

Szoros a gazdasági kötelék a két ország között, a NATO kapcsán is érdekazonosság áll fenn, gondok a politikai kapcsolat terén voltak, például hiányzott a párbeszéd, "nagyon egyoldalú kommunikációt folytatott az Egyesült Államok", sokszor próbálták meg méltatlan, féligazságokon alapuló kijelentésekkel pellengérre állítani az Orbán-kabinetet - közölte.

E tekintetben javulás várható - mondta Fodor Csaba, hozzátéve, a magyar miniszterelnök volt talán az első európai vezető, aki nyíltan beszélt arról, hogy nagyon sok kérdésben vannak érdekazonosságok, "nem egy esetben Európa érdekét szolgálja, ha konstruktív párbeszédet sikerül kialakítani Trumppal".

Mint mondta, Donald Trump megválasztása hatalmas pofon éppen annak az amerikai elitnek, amelynek a hozzáállásával volt probléma eddig, példaként hozva fel, hogy nem volt normális, hogy nem találkozott egymással az amerikai elnök és a magyar kormányfő, hozzátéve, "ez biztos változni fog".

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 18:17, szerda | Belföld

Véletlenül elsütötte a fegyverét egy rendőr

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a lőfegyver használatával járó foglalkozástól azt a rendőrt,

2021. December 01. 17:03, szerda | Belföld

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik

2021. December 01. 13:03, szerda | Belföld

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

2021. December 01. 10:58, szerda | Belföld

Már meg lehet venni a 2022-es éves autópálya-matricákat

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése, a vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén,