Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2020. Március 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Áldozatuk életével nem, csak a nyugdíjával törődtek

Áldozatuk életével nem, csak a nyugdíjával törődtek

Áldozatuk életével nem, csak a nyugdíjával törődött az a három ember, akiket emberöléssel gyanúsítottak a Pest megyei nyomozók.

Egy fővárosi szociális intézményből tolta ki kerekesszékestül későbbi áldozatát 2017. október 24-én kora délután az a páros, amelynek tagjai ezután egy belvárosi bankfiókban felvették az idős nyugdíját, majd kivitték őt egy szentmártonkátai lakásba.

Négy nappal később a mozgásában korlátozott, súlyos beteg férfi rosszul lett. Azt hitték meghalt, ezért fogták, kora reggel kitolták az erdőbe és sorsára hagyták. Az áldozat már élettelen testét néhány órával később találták meg – közölte a rendőrség.
Az ötlet, hogy a 69 éves, beteg ember pénzét megszerezzék a 39 éves B. Oszkár fejéből pattant ki, a megvalósítás első részét a 44 éves T. Imrénére, valamint H. Csabára bízta. Ők ketten hozták el az orvosi felügyelet alatt álló sértettet a szociális intézményből, majd kivitték a vidéki címre. Mindhárman tisztában voltak azzal, hogy tettükkel közvetlenül veszélyeztetik, kockáztatják az idős életét, de szemük előtt csak a megszerezhető nyugdíj lebegett. Áldozatuk végtisztességét úgy adták meg, hogy eltolták az útból és az erdőben hagyták.

A nyomozás segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult, majd 2019 őszén - a beszerzett bizonyítékok, vallomások, szakértői vélemények birtokában – módosították a cselekmény minősítését. A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított terheltek közül T. Imréné és B. Oszkár 2019 októbere óta van letartóztatásban. A jelenleg szintén fogvatartott H. Csaba ellen egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés le nem töltése miatt volt érvényben elfogatóparancs. Elfogták, azóta megkezdte jogerős büntetésének kitöltését a fővárosban.

A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény vizsgálatát befejezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

2022. Január 22. 06:00, szombat | Belföld

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott \"csaló portál\" jelent meg az interneten - figyelmeztetett pénteki közleményében a hivatal.

2022. Január 21. 17:06, péntek | Belföld

Újra kell tárgyalni az Esterházy-kincsek ügyét

A Kúria hatályon kívül helyezte az Esterházy-kincsek tulajdonjogáról másodfokon meghozott jogerős ítéletet, és az ügyet másodfokra utalta vissza, így azt a Fővárosi Ítélőtáblának újra kell tárgyalnia

2022. Január 21. 12:02, péntek | Belföld

A magyar ivóvíz kiválóan megfelel az uniós jogszabályoknak

A Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az uniós előírásoknak és jogszabályoknak