Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Január 24. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Albérletbe menekülnek a devizaadósok?

Albérletbe menekülnek a devizaadósok?

A tavalyi év első felében sok befektető vásárolt lakást és ezzel szinte egy időben sokan váltak ingatlantulajdonosból albérlővé. Egyformán megéri mindenhol befektetni? Panel, vagy téglaépítésű lakástól lehet jobb hozamot remélni? 2011 év végén és a tavalyi év elején, vagyis a végtörlesztési időszak alatt sokan úgy szabadultak devizahitelüktől, hogy eladták az ingatlanjukat.

A „víz alatti” adósoknak, vagyis azoknak, akiknek a hiteltartozásuk nagyobb lett, mint a lakás piaci értéke, a végtörlesztés jó alkalom volt a terhektől való szabadulásra. Egy panellakás havi törlesztő részlete ha meghaladja a 100 ezer Ft-ot (és ez nem ritka a devizahitelesek esetében) elgondolkodtató alternatíva volt feleekkora összegért egy ugyanilyen lakást kivenni - közölte a Duna House.

Ezzel egy időben és jellemzően a 2012. év első felében, egy befektetői hullám érkezett, akik sok esetben épp az előző csoportot segítették a vásárlásokkal, és egy későbbi ütemben akár főbérlőként is. A Duna House ingatlanközvetítő 2012-es adataiból egy bőséges táblázat állt össze, amely megmutatja, hogy egyes nagyobb forgalmú településeken milyen ingatlanokat vettek ki az albérlők, és azt, hogy egy ilyen lakás egyébként mennyit ér, vagyis mekkora éves hozamra számíthat a tulajdonos. A táblázatban szereplő hozamszámok persze ideális esetet mutatnak be, nem számolva az esetleges költségekkel és azzal, hogy esetleg lehetnek bérlő nélküli hónapok is. Ez utóbbi esetben a paneltulajdonosok járhatnak rosszabbul a magasabb rezsiköltségek miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.