Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2021. Június 19. 16:01, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Agysérülést okozott egy ütéssel

Agysérülést okozott egy ütéssel

Egy összeveszés utáni ökölcsapás nyoma könnyű sérülésnek indult, életveszélyes lett. A rendőrök most fejezték be a nyomozást az ügyben.

Kocsmából tartott hazafelé a két cimbora 2020. augusztus 2-án este, amikor Pátyon a Burgundia utcában összevitáztak. A 47 éves B. János megütötte 60 éves ismerősét, akinek eleredt az orra vére. A mentők kórházba vitték, sérülésének gyógytartamát nyolc napon belül határozták meg.

A nyomozás súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult, a később beszerzett orvosszakértői vélemény megállapítása alapján minősítették át életveszélyt okozó testi sértés bűntettévé – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy az orvosszakértő szerint ugyanis a homlokon képződött, ütés okozta hámhorzsolás komolyabb, láthatatlan sérülést okozott. Az ütés következtében ugyanis a homloklebegy mentén és alul lágyburok közötti vérzés keletkezett, amelynek büntetőjogi gyógytartama 8 napon túli, tekintettel arra, hogy a lágyburok közötti vérzéssel agysérülés alakult ki.

B. János a tettét beismerte, a vele szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 17:02, kedd | Kék hírek

Megverték, majd kirabolták ismerősüket

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak két férfit, akik kirabolták alkalmi ismerősöket Hódmezővásárhelyen.

2022. Január 25. 12:03, kedd | Kék hírek

Magára hagyta állatait – a rendőrség nyomoz

Az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

2022. Január 24. 12:02, hétfő | Kék hírek

Fertőtlenítőszer-hamisítók ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak

2022. Január 23. 16:06, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatták a 17 éves szurkálót

A 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.