Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2013. Június 14. 21:38, péntek | Bulvár
Forrás: InfoVáros

Agyba-főbe verték Szita Bence gyilkosait a börtönben

Agyba-főbe verték Szita Bence gyilkosait a börtönben

Egészségügyi ellátásra szorult a Szita Bence meggyilkolásáért első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt K. József és B. József, miután rabtársaik megverték őket a börtönben - írja a Somogyi Hírlap.

A Somogyi Hírlap úgy tudja, hogy az első fokon, a 11 éves Szita Bence brutális és különösen kegyetlen meggyilkolása miatt tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt B. Józsefet és K. Józsefet agyba-főbe verték fogva tartásuk helyén.

A lap információi szerint a rabtársak bántalmazták a nem jogerős ítélet miatt előzetes letartóztatásban lévő férfiakat, akik az eset után egészségügyi ellátásra szorultak.

A Bors megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, ahol azt a tájékoztatást kapták: "Az ilyen információk bűnügyi személyes adatnak minősülnek, ezért ezzel kapcsolatban semmilyen tájékoztatást nem adhatunk."

A lap mindemellett úgy tudja, hogy csak B. Józsefet támadták meg, akit ezt követően át is helyeztek egy másik zárkába. A Bors információi szerint a férfi nem szenvedett olyan sérüléseket, amelyek miatt indokolttá vált volna egy egészségügyi intézménybe való átszállítása.

A bíróság az elsőrendű vádlott, többszörösen büntetett előéletű B. Józsefet és a másodrendű K. Józsefet 14. életévét be nem töltött személy elleni, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, Bogdán esetében nyereségvágyból is elkövetett emberölésben, a gyerek egykori nevelőanyját, P. Erikát a négyszeresen minősített emberölésre felbujtásban találta bűnösnek.

Címkék: bántalmazás, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.