Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 13. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Adócsomagról szavaznak a képviselők

Adócsomagról szavaznak a képviselők

Az Országgyűlés ma szavaz a kormány legfrissebb adócsomagjáról, amely egyrészt megemelné az alanyi adómentesség határát, valamint kitolná az új lakások áfakedvezményét.

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, a magyar nyelv napjára történő emlékezéssel kezdődik.

A képviselők a napirend utáni felszólalásokat követően szavaznak a pénzügyminiszter adócsomagjáról, amely 8 millió forintról 12 millió forintra emelné az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát, továbbá 2023 végéig meghosszabbítaná a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek idén november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

A parlament emellett határoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről, majd megemelheti a nemzetiségi pedagógusok pótlékát.

A szavazásokat követően nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Egyebek mellett terítékre kerülnek a kormány felsőoktatást, kutatás-fejlesztést és kulturális tárgyú javaslatait.

Az Országgyűlés szerdán és csütörtökön további összesen tizennyolc előterjesztés általános vitájával folytatja munkáját, majd november 19-én, hétfőn kérdésékkel és azonnali kérdésekkel zárja ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.