Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 15. 03:50, péntek | Helyi
Forrás: Fejér Szövetség honlapja

A Szilaj Csikó megtorpant, vagy mepihen egy kissé ...

A Szilaj Csikó megtorpant, vagy mepihen egy kissé ...

A Magyarok Szövetsége majd' hatvan számot megélt lapja, a Szilaj Csikó 2. évfolyamának 15. számában a 3. oldalon, a szerkesztőségi "beköszönőben" ez olvasható:

Tisztelt Olvasó!
Röviden szólva:
A Szilaj Csikó felfüggeszti megjelenését.

Kicsit hosszabban szólva, kedves Olvasónk: két körülmény kényszerített erre. Az egyik: a Nemzeti Kulturális Alapnál aláírásra vár az a szerződés, amely erre az évre 2 millió forint támogatást ígért a Szilaj Csikónak. E támogatás híján vissza-visszatérően gondot jelent a Szilaj Csikó heti kinyomtatása és postázása.
Valamelyest összefügg ezzel a másik körülmény: a Magyarok Szövetsége sorsának alakulása. Mert ez éppenséggel alakulhatott volna úgy is, hogy a Szövetség nagyobb figyelmet szentel kiadványa népszerűsítésének, támogatásának, és kevesebbet áldoz – mondjuk – belső harcaira.
Csakhogy az, ami egy vezető vagy valamely tag részéről ésszerű gondolatnak tűnik, a Szilaj Csikót megoldhatatlan helyzetek elé állítja. Mert igaz ugyan, hogy a Szilaj Csikó a Magyarok Szövetsége lapja, s ebből akár az is következhetne, hogy nincs más teendőnk, mint a mindenkori vezetés – és a mindenkori vezetést segítő tagok – óhaja szerint eljárni. Aki nem tetszik nekik, arról nem kell írni (legfeljebb valami rosszat), aki meg tetszik nekik, arról annál több jót és biztatót.

...
Részletesebben ITT olvasható erről, a 3. oldalon.



A honlap tovább működik és bizonyos rovatok is olvashatók lesznek a megszokott oldalon, mert a

"Szilaj Csikó nem eladó"



Valójában nem is ezért hívjuk fel a figyelmet erre a számra, mert bízunk benne, hogy az újság mégis tovább működik majd, hiszen nem kevesen olvassák azon körben, akik pontosan úgy kezdtek dolgozni kis közösségekben, mint ahogy a fejérek is itt, a megyében.

Ajánljuk most minden olvasónk figyelmébe azt a cikket, amit Botz Domonkos készített Fetzer Jánossal a TAHSZ-ról a Szilaj Csikó 2. évfolyamának 15. számában, a 18. és 19. oldalon.

http://www.szilajcsiko.hu/pages/viewer/59


Szókimondó, egyenes és világos, ha valaki még nem értené, hogy mi az, ami alkotmányos, hogy a magyarok történelmi alkotmánya mit jelent:

" ...


„Igazságot. S ha igazságot, akkor egészséget. S ha egészséget, akkor egységet, nemzeti egységet.” Igazságot, egyoldalúan kiosztott jogok vagy csak kötelezettségek helyett. Osztott hatalmat kizárólagosság helyett. Jogokat és kötelezettségeket egészséges egyensúlyban, egységben..
Egészséget, egészségtelenül leegyszerűsített tömegelvűség (bolsevizmus, kommunizmus, globalizmus) vagy szabadelvűség (szabadosság, szocializmus, neoliberalizmus) helyett.
Az egyszemélyi felelősség vállalását, számon kérhetőséget, elszámoltathatóságot, visszahívhatóságot a szabad(os) „mandátum” és a „kollektív felelőtlenség” helyett.
Önállóságot, önkormányzatiságot és ügy-közeli döntéseket a központi vízfejek és „adminisztráció” helyett.
A haza, a nemzet, a család, az élet megkérdőjelezhetetlen értékelvűségét az „internacionalista”, „globalista", mindent pénzben és tömegben mérő, mindent áruvá silányító szemlélet helyett.
A létfeltételek (föld, víz, levegő, napfény, a meg nem újuló természeti kincsek), s az azokra alapozott szolgáltatások védelmét, megőrzését, a nemzet javára való működtetését, azok árucikként való elherdálása, könnyelmű, szégyenteljes kihasználása, felélése, tönkretétele helyett.
Egységes igazságszolgáltatást, kétszínű, kettős mércére alapozott jogszolgáltatás helyett.
Egészséges élet-, munka- és közművelődési feltételeket, a mérhetetlen elvonás és idegen, központosított pénzre alapozott pénzügyi szolgáltatások helyett. Egészségesen mellérendelt székiséget, elvszerű függetlenségben szövetséget, pénzhajhász gazdasági és „kulturális” gyarmatrendszerek és „multinacionális” megoldások helyett.
..."
Nos! Igen! Ezért már érdemes élni, dolgozni és akár elviselni is kevésbé kényelmes, de mégis emberi körülményeket! Mindenkinek! Mindenkinek, aki a fentiekért tesz!

Olvashatjátok tovább a cikket a Szilaj Csikó 2. évfolyamának 15. számában:
http://www.szilajcsiko.hu/pages/viewer/59



A TAHSZ rendületlen híve, a Fejér Szövetség nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata
2011/04/13/1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.