Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. November 10. 11:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt önkormányzati választások eredményét.

Vasárnap az ország tíz településén, 38 szavazókörben kell megismételt szavazást tartani. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között tartanak nyitva, és fogadják a voksolásra jogosult mintegy 30 ezer választópolgárt. Az NVI tájékoztató oldala napközben közli a 7, 9, 11, 13, 15, 17 és 18.30-kor rögzített részvételi adatokat a jászberényi polgármester-választásról.

A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottság összeszámlálja az urnákban lévő szavazólapokat, és a szavazatszámlálás eredményéről jegyzőkönyvet állítanak ki, illetve tájékoztatják a helyi választási irodát az eredményről.

A helyi választási irodák munkatársai rögzítik ezeket az adatokat a Nemzeti Választási Rendszerben, és az előzetes eredményadatok szavazóköri bontásban is megjelennek az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

A megismételt szavazásokat követően a választás települési szintű eredményeit a helyi választási bizottságok állapítják meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, várhatóan hétfőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket