Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2011. Október 13. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tisztálkodás rossz érzéseinktől is megszabadíthat

A tisztálkodás rossz érzéseinktől is megszabadíthat

A michigani egyetem kutatóinak legújabb kísérletei során bebizonyosodott, hogy a zuhanyozás és a kézmosás nemcsak a testi, hanem a lelki megtisztulást is elősegítheti.

A szakemberek szerint erre a pszichológiai jelenségre vezethetőek vissza a rituális mosakodás hagyományai is.

A tisztálkodás nem más, mint nem kívánt lerakódások, maradványok eltávolítása - a jelek szerint nemcsak a testről, hanem a lélekből is. Kísérleteink szerint ugyanis már egy egyszerű kézmosás is segíthet megszabadulni a bűntudattól, az erkölcstelenség érzésétől vagy a rossz döntések miatt ránk nehezülő nyomástól - mondta Spike WS Lee.

Az eredmények egy korábbi kísérletre támaszkodtak, amely során megfigyelték, hogy azokat az embereket, akik koszban és rendetlenségben élnek, alapvetően erkölcstelenebbnek és rosszabbnak gondoljuk. A mostani vizsgálatokban kifejezetten azt figyelték a tudósok, hogy a mosakodás képes-e megtisztítani a lelket is.

A megfigyelések szerint az emberek sokkal kevésbé érzik magukat bűnösnek és erkölcstelennek egy alapos fürdés után, sőt a szerencsejátékosok szerint egy szappanos kézmosással lemosható a balszerencse is. Ráadásul az is feltűnt a kutatóknak, hogy egy adott testrész rendszeres tisztítása utalhat rossz tulajdonságra, magatartásra is: a hazugok például gyakran használnak szájvizet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 06:00, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Abonynál

Meghalt egy férfi, aki autójával lesodródott az útról és felborult vasárnap délután Abony térségében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán.

2021. Október 25. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét melegszik az idő

Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet

2021. Október 24. 18:02, vasárnap | Belföld

Számos vasútvonalon indul több vonat a nyári menetrendi egyeztetés nyomán

Idén júliusban először biztosítottunk lehetőséget a hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezésére. Bár az egyeztetés még csak tesztüzemben zajlott le,

2021. Október 24. 17:01, vasárnap | Belföld

Kirándulni indultak, de nagyon eltévedtek

A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár Szádvárhoz akart kirándulni, de Szögliget környékén eltévedtek.