Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 10. 17:01, kedd | Bulvár
Forrás: Fénypont Média

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A vidéki disznóölések mindig vonzották a városi embereket. Nincs ez másként a sztárokkal sem.

A Médiaválogatott tagjai is szívesen tettek eleget a hétvégén egy szigetközi meghívásnak, és csatlakoztak a Sári csárda hagyományőrző disznóöléséhez.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Gyerekkoromban évekig éltem vidéken és sok disznóvágáson vettem részt, közgazdászként pedig csodáltam, hogy a fogán kívül mindenből lesz valami, s minden annak a legjobb, amire évszázadok óta kitalálták” – meséli Farkasházy Tivadar, aki korelnökként bevállalta, hogy a böllér segítségével feldarabolja a disznót, a további megosztásokban pedig felesége, Mimi segédkezett neki.

A csapat két mókamestere Cozombolis és Gyurcsík Tibi persze mindent szeretett volna elviccelni. Cozombolis gitárral jelent meg a disznóölésen, ő szerette volna elhúzni a disznó nótáját.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Sajnos lemaradtunk a szúrásról. – meséli csalódottan Cozombolis – az előző, éjszakába nyúló karaoke est után nem tudtunk hajnalban felkelni, pedig az igazi vidéki disznóvágások akkor kezdődnek egy jó fogópálinkával – nevet a szolnoki énekes.

A dunaszerdahelyi származású Gyurcsík Tibi is volt már számtalan toron, de elmondása szerint csak a disznó farka jutott neki.

„Emlékszem, egyszer nekem kellett a disznó farkát fognom, gondoltam simán megoldom, arra nem számítottam, hogy az állat másképp gondolja és magával rántott. Vicces látvány volt, ahogy a farkát tartva futottam utána” – meséli az X-faktor felfedezettje.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A dunakiliti Sári csárda disznóölésén a Farkasházy házaspáron kívül a Győri Futsal csapat szóvivőjeként szinte hazai pályán mozgó, Szebeni István és a csapat egyetlen hölgy tagja, Erdélyi Mónika vette ki igazán a részét.

Ők voltak azok, akik komolyan vették a feladatot. Bár a szúrást lekésték, de a kolbásztöltéshez már odatették magukat.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Igazi vidéki feeling itt a Szigetközben, megfizethetetlen. Imádtam minden pillanatát. Az idő is velünk volt, a hideg mellett gyönyörűen sütött a nap – mosolygott Mónika, aki Szebenivel több méter hosszú kolbász töltésével még akár rekordot is felállíthatott volna.

A sztárok által készített disznótoros vacsorát a Diamant Hotel vendégei fogyasztották el. Elmondásuk szerint finom volt, olyan, mintha igazi böllérek készítették volna.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.