Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 11. 16:58, csütörtök | Életmód
Forrás: http://www.boraszportal.hu

A sok bor hizlal, a kevés fogyaszt

A sok bor hizlal, a kevés fogyaszt

A szakemberek korábbi tanulmányokat vizsgálva megfigyelték, hogy míg a kemény ivók jelentős mértékben meghíznak, addig azok, akik mértékkel fogyasztják a bort, akár még fogyhatnak is.

A vizsgálat eredményeit az Alkoholkutatás Nemzetközi Tudományos Fóruma hozta nyilvánosságra és annak legtöbb következtetésével maguk is teljes mértékben egyet értettek.

Dr. Harvey Finkel, a Boston Egyetem munkatársa elmondta, hogy az alkohol testsúlyra gyakorolt hatásának biológia mechanizmusa még nem egészen világos, de csapatával rávilágítottak, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás mind a metabolikus szindrómára, mind a cukorbetegségre pozitív hatással van, melyek köztudottan összefüggnek az elhízással. Emellett a szakemberek arról is beszámoltak, hogy az alkohol gyorsan felszívódó kalóriát tartalmaz, amely nem raktározódik el zsírként.

Abban is egyet értettek a kutatók, hogy ahhoz, hogy a többi alkoholtípus hatását is megfigyelhessék, illetve egyéb tényezőket – az ivási szokásokat vagy az alanyok hízásra való hajlamát – is figyelembe vegyenek, még további vizsgálatokra van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).