Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Január 14. 12:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

A rendőrség nyomoz az óbudai tűzeset ügyében

A rendőrség nyomoz az óbudai tűzeset ügyében

A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a vasárnapi, óbudai tűzeset körülményeinek kiderítése érdekében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Felidézték, hogy január 12-én vasárnap 18 óra 20 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Dinamó utcában egy lakóépületben tűz keletkezett, amelynek következtében több lakó- és melléképület is kigyulladt.

A tűzvizsgáló elsődleges véleménye alapján felmerült a szabálytalan kályhabekötés lehetősége, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen - tartalmazza a közlemény.

Korábban az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arról tájékoztatott, hogy öt épületben keletkezett tűz, amelyek közül négy lakóingatlan. Az egyikben a lángok több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Mindennek nyomán az összes épület, amelyekben kilencen éltek és öten éppen otthon tartózkodtak, lakhatatlanná vált, egy ember pedig áramütést szenvedett - közölte Kolozsi Péter.

A szakemberek a földön fekvő nagyfeszültségű vezetéket áramtalanították, a tűzoltók pedig tűzvizsgálati eljárást indítottak - mondta korábban a helyettes szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;