Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2012. Március 22. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: mno / MTI

A nép dönthet a bevándorlási kvótákról Svájcban

A nép dönthet a bevándorlási kvótákról Svájcban

Svájcban népszavazást írnak ki évi bevándorlási kvóták bevezetéséről – jelentette be szerdán a berni kormány.

A népszavazást a nacionalista Néppárt kezdeményezte, és amint azt a kormány közleménye megállapítja, a Megállj a tömeges bevándorlásnak című kampány sikerrel járt, összegyűjtötték a referendum kiírásához szükséges 100 ezer aláírást.

A párt által elhelyezett plakátokon fekete csizmák tapossák a svájci zászlót. Silvia Baer, a párt főtitkára tavaly a brit Daily Telegraph újságnak elmondta, hogy Svájcba az elmúlt öt esztendőben 380 ezer bevándorló érkezett, amely megfelel Zürich lakosai számának, és ez „feszültséghez vezet a munkapiacon és a társadalombiztosítási rendszerben".

Az SVP azt tervezi, hogy különböző kvótákat állapítanának meg az országban élő és dolgozó külföldiekre. A párt azt is sürgeti, hogy az új állások betöltésénél a svájciak élvezzenek elsőbbséget, továbbá korlátozná a külföldiek által igénybe vehető társadalombiztosítási szolgáltatásokat. A terv bírálói szerint ezek az elképzelések megsértenék az Európai Unióval kötött megállapodásokat.

A népszavazás időpontját még nem tűzték ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 06:00, szerda | Külföld

Egyre több a delta variánssal fertőzött beteg Szerbiában

Egyre magasabb azoknak a szerbiai betegeknek a száma, akik a koronavírus delta variánsával fertőződtek meg, magasabb, mint azoké, akik a brit mutációtól betegedtek meg

2021. Augusztus 03. 18:12, kedd | Külföld

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer (ETIAS),

2021. Augusztus 03. 14:00, kedd | Külföld

Ritkán okozott mellékhatást a vakcina a több millió beoltott amerikai tinédzser körében

Ritka a mellékhatás azon több millió 12-17 éves amerikai fiatal körében, akiket beoltottak a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával.

2021. Augusztus 03. 10:10, kedd | Külföld

Vuhanban is ismét megjelent a koronavírus

A koronavírus-járvány legelső gócaként ismert közép-kínai Vuhanban is ismét megjelent a vírus, ezért a helyi hatóságok kedden elrendelték a teljes lakosság tesztelését - írta a Global Times című kínai lap.