Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Június 03. 13:31, hétfő | Életmód
Forrás: http://www.nlcafe.hu/

A nagytakarítás hete

A nagytakarítás hete

Június első hetének középpontjába az újrakezdés, a testi-lelki tisztulás és a külső-belső rendrakás kerül. Ha úgy érzed, változásra van szükséged, azt érdemes a hét első felében megtervezned..

Szeretsz takarítani? Nem? Megértelek, de akkor sajnos ez a hét nem lesz a kedvenced az idei ötvenkettő közül. Mielőtt pánikba esnél, ígérem, jó lesz a vége. Gondolj bele, lehet, hogy a porszívózást vagy az ablakmosást sem hobbiból csinálod, de ha nekidurálod magad és elvégzed, akkor utána milyen jó érzés hátradőlni. Ezen a héten, különösen a hét végén ugyanez fog történni, csak lelki szinten: itt az ideje összeszedni magunkat, és kiporolni, lesúrolni a lelkünket, hogy aztán beengedhessük az új és jó eseményeket!

Újrakezdő újhold

Szombaton újhold lesz az Ikrekben, ez a holdállás kedvez minden gondolkodásbeli változásnak, minden tanulás és tanfolyam elkezdésének (újrakezdésének és befejezésének), a kommunikációnk javításának, az új dolgok vásárlásának és persze az álmodozásnak is. Az újhold olyan, mint ha tiszta lapot kapnánk. Ilyenkor érdemes leülni és befelé figyelni, megkérdezhetjük magunktól, hogy mit is akarunk csinálni a következő huszonnyolc napban, a következő holdhónapban.

Lelki porcicáink kiporszívózása

Az elménk, a szívünk, a lelkünk rejtegethet néhány olyan gondolatot, érzelmet, energiát, amelyektől talán jobb lenne megszabadulnunk. Olyanok ezek, mint a porcicák: megbújnak a sarkokban, egyre csak híznak, amíg valaki ki nem porszívózza őket. Az otthonod porszívózására talán ráveheted a párodat, vagy a takarító nénivel csináltatod meg, de a saját belső porcicáidat neked kell kitakarítanod magadból. A szombati Ikrek újhold energiája tökéletesen támogatja ezt a fajta gondolat-nagytakarítást.

A hét legfontosabb fényszögei: négy segítő trigon

Ha figyelni fogod magadat a héten, könnyedén felfedezheted majd azokat a megbújó kis belső porcicákat, amelyeket a hét végén érdemes lesz kitakarítanod. Abban, hogy felismerd és kitakarítsd ezeket, négy jótékony fényszög is segíteni fog.

Hétfő: Merkúr–Neptunusz-trigon, hogy átláthass a hazugságokon. Ez a fényszög felerősíti a megérzéseinket, az intuíciónk szinte hallható hangon szól hozzánk. Könnyedén beazonosítjuk a csalókat és hazugokat, de ha mi füllentünk, azzal is lebukhatunk. A művészi képességeink és a fantáziánk is erősödnek.

Kedd: Merkúr–Szaturnusz-trigon a bölcsességért. Most könnyebb lesz beazonosítanod a fent említett lelki porcicákat a Merkúr és a Szaturnusz együttműködése miatt. Ez a két bolygó segít a koncentrációban is, összeszedettebbek és átgondoltabbak leszünk a hatásukra.

Péntek: Vénusz–Neptunusz-trigon, a romantikáért. Ez a fényszög segít abban, hogy a kapcsolatunkat felfrissítsük. Most könnyen meglátjuk, hogy milyen megoldással növelhetjük a romantikát az életünkben és a múltbeli kapcsolatainkat is átértékelhetjük. A Vénusz és a Neptunusz együttműködése felszínre hozhat a kapcsolatunkban eltemetett titkok és hazugságok közül néhányat. Ez a tisztulási folyamat elsőre talán nem lesz kellemes, de hosszú távon a javunkat szolgálja, erre garancia a pénteken egzakttá váló Vénusz–Szaturnusz-trigon.

Péntek: Vénusz–Szaturnusz-trigon, az érzelmi tisztánlátásért. Ez a fényszög abban segít bennünket, hogy megszilárdítsuk az érzelmeinket, és bátran kiálljunk az elhatározásaink mellett. Ha a Vénusz–Neptunusz-trigon felszínre hozott némi megoldandó feladatot, a Szaturnusz azonnal ott terem, és segít nekik, méghozzá azzal, hogy megmutatja, mennyire szilárd a kapcsolatunk. Ha szilárd, ez a felszínre bukkanó információ csak megerősíti. Ha azonban ingatag lábakon állt, a szombati újhold könnyen találhat bennünket szingliként.

A boldog szinglik hétvégéje

A pénteki Vénusz-trigonok és a szombati újhold igencsak pozitív hatással lesznek a szinglikre. Most a randevúzásra, a szerelembeesésre megnőnek az esélyek. A Vénusz-trigonok garantálják, hogy az érzelmeink szenvedélyesek és tartósak legyenek, az Ikrek újhold pedig a kapcsolatban jelen lévő folyamatos fejlődést biztosítja. Teljesen mindegy, mióta vagy szingli, ezekben a napokban érdemes lesz nyitott szemmel járnod.

A hét idézete:

„Az ember »valahová tartozási« szükséglete olyan, mint egy fa gyökérzetének a talaj: be kell kötődni ahhoz valahová, hogy a viharoknak ellen tudjunk állni” – Bagdy Emőke.


Oroszlánok és Szüzek – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok nem győznek bocsánatot kérni. Igaz, ezt most egy rosszul értelmezett erkölcsi kényszer miatt teszik, és egyáltalán nem biztos, hogy komolyan is gondolják. A Bikák könnyedén megtapasztalhatják, hogy milyen az, amikor az érzelmeik, mint egy tornádó, felkapják és megforgatják őket, majd valahol teljesen máshol érnek földet, mint ahonnan indultak. Az Ikrek olyan heves érzelmi életet élnek a héten, hogy szinte az is csoda, hogy marad idejük a munkájukra. Ennek ellenére olyan jó munkát végeznek, hogy nem lepődnénk meg egy előléptetésen sem. A Rákok a legszívesebben énekelnének egész héten. Most akár szomorú vagy, akár boldog, a zene segít kifejezned az érzelmeidet. Az Oroszlánok hangjánál már csak a bizonytalanságuk lesz erősebb a héten. Most a hangerővel akarod álcázni, hogy fogalmad sincs, mit kellene tenned. A Szüzek kíváncsian várnak egy új élethelyzetet, sejtik, hogy változások előtt állnak, de kicsit izgulnak is. Pont úgy, mint karácsony előtt. A meglepetés most is kellemes lesz!

A Mérlegek a hetedik mennyországban érzik magukat, hiszen most kiderülhet, hogy egy megérzésük igencsak helyes, és minden úgy alakul, ahogyan arra számítottak. A Skorpióknak most egy kicsit túl sok a feszültség, túl sok a kötelezettség és túl sok a határidő. A szerelmed tud segíteni neked, bármennyire is meglepő ez a számodra. A Nyilasok nevetésre cserélhetik a szomorúságukat a héten. Ebben egy barátnőjük és egy családtagjuk is a segítségükre lesz. A Bakok úgy döntenek, hogy elég volt a várakozásból, és most akarnak eredményeket, könnyen lehet, hogy a héten többször is türelmetlenkedni fognak a jegy szülöttei. A Vízöntőknek már csak egy egészen kicsi lépést kell tenniük annak érdekében, hogy megtalálják a lelki békéjüket. Ez a lépés a jövőbe vezet, és biztosan nem a régi fényképek nézegetéséről van szó, ami csak rontja a hangulatukat. A Halak a kezükbe veszik az életük irányítását. Még akkor is, ha ennek néhányan nem örülnek túlzottan a környezetükben.

A hét könyve

Dr. Wayne W. Dyer: A váltás


Van egy nagyszerű török mondás, amely tömören foglalja össze A váltás lényegi üzenetét. Így hangzik: „Mindegy, milyen régóta jársz rossz úton. Fordulj vissza!” Dr. Wayne W. Dyer könyve nemcsak abban segít, hogy felismerjük, rossz-e az út, amin haladunk, de abban is, hogy megálljunk, és legyen erőnk váltani. Legyen erőnk letérni az eddigi utakról abban a biztos tudatban, hogy az új utak jobbak lesznek, és új céljaink a boldogsághoz vezetnek.

A hét Facebook-oldala

Bikram yoga


Ha esetleg nem elég a másfél óra a negyvenfokos teremben, a Bikram-jóga hivatalos oldalán megnézheted, hogyan csinálja Bikram Choudhury a gyakorlatokat, és persze más kedves, vicces, vagy épp megható érdekességeket is találsz.

Nők Lapja Cafe
R. Kövér Balázs asztrológus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.