Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 24. 13:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A MÁV vizet oszt és fokozza a pályafelügyeletet

A MÁV vizet oszt és fokozza a pályafelügyeletet

A nagyobb pályaudvarokon a MÁV vizet oszt az utasoknak a hőség miatt, és szükség esetén fokozott pályafelügyeletet vezet be - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

A MÁV délelőtt 10 órakor a budapesti úgynevezett fejpályaudvarokon és a tizenkét nagyobb vidéki állomáson kezdte meg a vízosztást. Először a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvaron lehetett átvenni az ingyenes literes ásványvizet, majd fokozatosan bekapcsolódott a miskolci, a szegedi, a békéscsabai, a celldömölki, a zalaegerszegi, a győri, a veszprémi, a debreceni, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai és a nyíregyházi állomás.
A MÁV-Start azt javasolja az utasoknak, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdjék meg utazásukat. A vasúttársaság a kedvelt nyaraló- és kirándulóhelyekre légkondicionált InterCity kocsikat közlekedtet.
A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a sínszálak hőmérsékletét a kritikus pontokon, ha az eléri vagy meghaladja a 45 Celsius-fokot, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be. Ha pályadeformáció jelei mutatkoznak, akkor a biztonságos vonatközlekedtetés érdekében sebességkorlátozást vezetnek be. Hozzátették, hogy a felsővezetékek a nagy meleg hatására megnyúlnak, emiatt felsővezeték-szakadás, áramszedőtörés, sérülés előfordulhat a nagy melegben.
A szabadban dolgozó vasutasok számára folyamatosan biztosítják a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket, ők megfelelő védőfelszerelést, ásványvizet és óránként 10-15 perc pihenőidőt kapnak.

Címkék: hőség, közlekedés, máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.