Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Január 20. 14:23, péntek | Belföld
Forrás: mti

A második válogatóval folytatódik A Dal 2017

A második válogatóval folytatódik A Dal 2017

Szombaton a második válogatóval folytatódik A Dal 2017. A Duna és a Duna World csatornán élőben látható showból újabb hat előadó és szám jut az elődöntőbe.

A szombat esti műsorban Fedor Kyra - Got to Be A Day (zeneszerző: Fedor Kyra és Nemes Csaba; szövegíró Janky Balázs), Muri Enikő - Jericho (Sebastian Arman, Joachim Persson), Pál Benjamin - Father's Eyes (Tóth G. Zoltán; Halász Péter), Pápai Joci - Origo (Pápai József), Radics Gigi - See It Through (Radics Georgina, Radics Tamás; Riba Zoltán, Johnny K. Palmer), Sapszon Orsi - Hunyd le a szemedet (Sapszon Bálint; Csenki Dóra, Sapszon Orsi), a Soulwave - Kalandor (Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc; Fodor Máté), a The Couple - Vége van (Berkó Gábor), Totova - Hosszú idők (Tóth Gabriella, Molnár Tibor, Lotfi Begi, Nagy Dávid; Molnár Tibor), valamint Zävodi + Berkes Olivér - #háttérzaj (Závodi Marcel; Závodi Gábor) című dala hangzik el.

A második válogató vendége az Irie Maffia lesz. "Hatalmas megtiszteltetés szerepelni a műsorban és egy dalpremierrel lépünk színpadra" - mondta MC Columbo, az együttes rappere a Petőfi Rádió reggeli műsorában, a Talpra magyarban.

A Dal 2017 első, január 14-i válogatójából a zsűri döntése alapján a Leander Kills Élet című száma, a Roma Soul előadásában a Nyitva a ház, Singh Vikitől a Rain, a Spoon 21-tól Deák és Henderson Dávidtól a White Shadows került az elődöntőbe, a hatodik továbbjutó a tévénézők szavazataival Benji és a Karcok lett.

Az idei dalválasztó műsor zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el. A korábban regisztrált felhasználók be tudnak lépni az új alkalmazásba is, az új felhasználók közösségi fiókjukkal tudnak regisztrálni. A nézők az egyes produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhatják kedvenceiket. Ezeket a pontszámokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat a kedvenc produkció kódjának elküldésével.

A Dal 2017 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente.

A Dal harmadik válogatóját január 28-án szombaton rendezik. A három válogatóból hat-hat dal, összesen 18 kerül az elődöntőkbe. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben.

A nézők idén is voksolhatnak a dalokhoz készült akusztikus verziókra. A versenydalok akusztikus változatait a mediaklikk.hu/a-dal-videok/ oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet meghallgatni, a mediaklikk.hu/a-dal oldalon pedig szavazni is lehet rájuk a válogató adás utáni pénteken éjfélig. A nézők így kiválaszthatják a három forduló akusztikus győzteseit. Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.

Az idei műsorban - akárcsak tavaly - díjazzák a legjobb dalszöveget (a tíztagú előzsűri, valamint a nézők online szavazatai alapján adják át) és kiválasztják a műsor felfedezettjét (a zsűri ítéli oda).

A Dal 2017-be több mint 300 pályaművet neveztek, a mezőnyt az előzsűri szűkítette le 30-ra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során