Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Július 21. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A Liszt Ferenc reptéren is lecsapott

A Liszt Ferenc reptéren is lecsapott

A fővárosban több helyen is fákat döntött ki az orkán erejű szél. Az éjszakai és a délelőtti felhőszakadás után autók akadtak el az elárasztott átjárókban. A viharok miatt a Liszt Ferenc repülőtéren is gondok adódtak.

A Péterhegyi úton a szemtanúk szerint 10 elakadt gépkocsit kellett elszállítani. A Széll Kálmán téren és a Batthyányi téren is készenlétben állt az üzemzavar-elhárításért felelős személyzet. A Fővárosi Tűzoltókat háromszor annyi esetben riasztották, mint egy átlagos napon. „A legtöbbször faágakat, illetve kidőlt fákat kellett eltávolítani. Volt, ahol autóra esett, volt ahol magas feszültségre, tehát vezetékre. Akadt olyan is, hogy melléképületre dőlt a fa. Egy XVI. kerületi családi házba sajnos villám csapott, ott egy 100 négyzetméteres ház tetőszerkezete égett le” – nyilatkozta Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvíviője.

A viharok miatt szerdán sem tudott több repülőgép felszállni a Liszt Ferenc repülőtérről. A gépek utasait átcsoportosításokkal juttatják el a célországokba. A Budapest Airport szóvivője szerint estére helyre állhat a rend a légikikötőben. kedd este 20 percre zárták le a repteret a vihar miatt, több gép nem tudott leszállni. A Malév prágai járata végül Belgrádban, a párizsi pedig Pozsonyban landolt. (da)

hírTV

Címkék: reptér

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 17:04, kedd | Belföld

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

2021. Május 18. 15:00, kedd | Belföld

Még a szőnyeget is hamisítják

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint másfél millió forint értékű hamis márkajelzésű szőnyeget és ruhákat találtak egy bolgár teherautóban az M1-es autópályán - közölte a NAV kedden az MTI-vel.

2021. Május 18. 13:16, kedd | Belföld

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Május 18. 12:52, kedd | Belföld

Áder: az oltás nyomán már a járványból kifelé vezet az út

Ugyan több mint egy évvel a járvány kezdete után sem mondhatjuk, hogy a végére értünk, ám már bízhatunk abban, hogy tömeges oltás nyomán átléptük azt a határt, ahonnan kifelé vezet az út