Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 04. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: ELTE

A leggazdagabb kínaiak fele emigrálni készül

A leggazdagabb kínaiak fele emigrálni készül

Kína leggazdagabb polgárainak csaknem fele a távozást fontolgatja az országból, derült ki egy friss kutatásból.

A Bank of China és a jónevű magazinokat kiadó Hurun Report megrendelésére készült felmérés szerint a 10 millió jüannál (1,6 millió amerikai dollár) nagyobb vagyonnal bíró kínaiak 46 százaléka az emigrálást fontolgatja. Elsősorban az Egyesült Államokat és Kanadát nevezték meg elképzelhető célországként.

A válaszadók 14 százaléka már hozzá is látott a külföldre költözés előkészítéséhez. Sokan azzal indokolták törekvéseiket, hogy jobb oktatást szeretnének gyermekeik számára biztosítani, illetve aggódnak kínai befektetéseik, vagyonuk miatt - írta a Yahoo News.

A válaszadók közel egyharmada arról számolt be, hogy már volt külföldi befektetése, és ezek sokszor az emigráció lehetővé tételét szolgálták. Egyes országok könnyebben adnak letelepedési engedélyt külföldieknek, ha azok nagy összegben beruháznak a helyi gazdaságba, az elmúlt 30 év folyamán pedig sok kínai tett szert akkora vagyonra, amely korábban elképzelhetetlen volt az országban - emlékeztet a Yahoo cikke. Kínában jelenleg 271 dollármilliárdos él a Hurun 2011-es listája szerint, ami a gazdasági válság ellenére is jelentős növekedést mutat az előző évhez képest.

A 18 városban, összesen 980 jómódú kínai megkérdezésével készült felmérésből az is kiderült, hogy a magas infláció, illetve a külföldi befektetések nehézségei is fellelhetőek az elvágyódás hátterében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni