Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2011. December 25. 14:55, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférában dolgozóknak is a végtörlesztést ajánlja a kormányfő. Orbán Viktor levélben figyelmeztetett: már csak december 30-ig van lehetőség a kedvezményes kamatozású forinthitel igénylésére.

A közalkalmazottak és tisztviselők ugyanakkor nem kapnak vissza nem térítendő támogatást a hitelhez.

A miniszterelnök levelében valószínűsíti, hogy a közszféra tagjai figyelemmel kísérték a kormány eddigi, a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmeit. Orbán végtörlesztésre bíztatja a közalkalmazottakat és köztisztviselőket is, hozzátéve azonban, hogy az idő sürget: akik kedvezményes alapú forinthitelt szeretnének, azok december 30-ig jelezhetik igényüket a devizahitelt nyújtó banknál és munkaadójuknál – mindkét jelentkezés szükséges, ezek nélkül nincs lehetőség a végtörlesztésre.

A levél szerint a munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják majd alkalmazottaikat a kamattámogatott forinthitel részleteiről – a témával kapcsolatban addig Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt kérdezhetik az érdeklődők. Orbán továbbá arra is rámutat: a végtörlesztésre adott kölcsön nem számít bele az igénylő munkabérébe vagy egyéb juttatásaiba és nem is helyettesíti azokat.

A közszféra dolgozói nem vehetnek fel vissza nem térítendő támogatást vagy előrehozott fizetést a végtörlesztéshez – ezt munkáltatói kölcsönből kell megoldaniuk, aminek nagysága attól függ, hány kiskorú gyermek van az igénylő háztartásában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,

2021. December 03. 12:36, péntek | Belföld

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2021. December 03. 10:04, péntek | Belföld

Őrző-védő cégek vezetője ellen indult eljárás milliárdos csalás gyanúja miatt

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést