Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Január 11. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A következő ételekkel megelőzheti a rákot!

A következő ételekkel megelőzheti a rákot!

A rák megelőzése szorosan összefügg az étrenddel. Az antioxidánsok, a vitaminok és a polifenolok a legfontosabb összetevők a pusztító betegség távol tartása érdekében. Dr. Cynara Coomer, a Fox News szakembere összeállított egy listát azokról az ételekről, amelyek rákellenes tulajdonságokkal bírnak. Hogy melyek ezek? Kiderül cikkünkből.

A fűszerek nem csak az ételeket teszik ízletesebbé, de van egy kapszaicin nevű kémiai összetevőjük, amely a nitrozaminok nevű rákkeltő vegyületeket sakkban tartja. A glutation tartalmú antioxidánsban gazdag ételek megtámadják a szabadgyököket. Az avokádó például kiváló kálium és béta-karotin forrás.

A répa nemcsak a látásnak tesz jót, de segít megelőzni a rákot is. A benne található béta-karotin számos daganatos megbetegedés megelőzésében segít, beleértve a torok, a tüdő, a gyomor, a prosztata és a mellrákot. Azonban legyen óvatos, mert néhány tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a rizikócsoportban lévőknél, mint a dohányzóknál a béta-karotin növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát.

A lenmag magas omega3 zsírsavban, amelyek hatékonyan védenek a mell-és a vastagbélrák ellen. A fokhagyma pedig nemcsak erősíti az immunrendszert, de segít lebontani a szervezetben felhalmozódott rákkeltő anyagokat,így csökkenti a gyomor-és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

A zöld teát csodaszernek is lehetne nevezni, hiszen véd a bőr, a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél, a hasnyálmirigy, a tüdő, a prosztata-és az emlőrák ellen. A zöld tea ugyanis polifenolokat tartalmaz, amelyeknek az antioxidánshoz hasonló védő tulajdonságai vannak.

A prosztatarák megelőzésében továbbá hatékony az édesgyökér, azonban a szakemberek figyelmeztetnek arra, hogyha valakinek magas a vérnyomása, az inkább tartózkodjon az édesgyökér fogyasztásától.

Állatokon végzett vizsgálat igazolta, hogy a rozmaring véd a mell-és a bőrrák kialakulása ellen. Bár ezt embereken még nem igazolták, de a rozmaring ártani nem árthat, hiszen azt már bebizonyították, hogy csökkenti az idegesség okozta gyomorbántalmakat, az emésztési zavarokat és a fejfájást. A kurkuma pedig a vastagbélrák ellen hatásos.

Címkék: étel, betegség, rák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.