Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2015. Szeptember 22. 06:54, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A kontinens védelmére szólíthatja fel Európa vezetőit a parlament

A kontinens védelmére szólíthatja fel Európa vezetőit a parlament

Az Országgyűlés mai ülésén szavaz arról a határozati javaslatról, amelyben kormánypárti politikusok a kontinens és polgárai védelmére szólítanák fel az Európai Unió vezetőit a migrációs válsággal összefüggésben.

A képviselők emellett dönthetnek a devizaalapú autóhitelek forintosításáról is.
A ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követik a szavazások.

A parlament elsőként az Európai Unió vezetőinek címzett üzenetet fogadhatják el határozati javaslat formájában. A kormánypárti politikusok indítványukkal a kabinetet is felszólítanák arra, hogy pénzügyi forrásokkal és jogszabályi feltételekkel tegye lehetővé, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait.

Szavazás várható a devizaalapú autóhitelek forintosításáról szóló javaslatáról is, miután az előterjesztés házszabálytól eltérő gyorsaságú elfogadását hétfőn ellenzéki képviselők is segítették.

A parlament emellett elfogadhatja az új közbeszerzési törvényt, valamint módosíthatja az idei költségvetést is.

A határozathozatal után nyolc javaslat általános vitáját bonyolítják le.

Tárgyalják majd a Fidesz azon kezdeményezését, amely a szegedi mellett további bíróságokat is kijelölne az illegális bevándorlással összefüggő ügyek tárgyalására.

Terítékre kerülnek még a kormány legfrissebb tőkepiaci és biztosítási tárgyú változtatási kezdeményezéséről, a temetőkre vonatkozó különleges szabályok bevezetéséről és a villamos energiáról szóló törvény módosításáról szóló javaslatok is.

Címkék: európa, kontinens

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 09:06, szombat | Belföld

Többfelé havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.

2022. Január 22. 08:53, szombat | Belföld

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg - tájékoztatta az intézmény operatív igazgatója az MTI-t.

2022. Január 22. 07:00, szombat | Belföld

Letartóztattak egy rendőri igazoltatás elől menekülő férfit

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

2022. Január 22. 06:00, szombat | Belföld

Csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott \"csaló portál\" jelent meg az interneten - figyelmeztetett pénteki közleményében a hivatal.