Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 25. 10:49, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik törvényt módosítana a \'lomizás\' visszaszorítása érdekében

A Jobbik törvényt módosítana a \'lomizás\' visszaszorítása érdekében

A Jobbik határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek az úgynevezett lomizás és annak környezetkárosító hatásainak visszaszorítása érdekében - jelentették be az ellenzéki párt országgyűlési képviselői csütörtökön, Budapesten.

Hegedűs Lorántné és Bödecs Barna ismertették: javaslatuk elfogadása esetén az Országgyűlésnek módosítania kellene a kereskedelemről szóló törvényt, a kormánynak pedig a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet, valamint az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendeletet.
A jobbikos politikusok azt mondták: jelenleg rengeteg lakóház udvara működik olyan "telepként", ahová kereskedelmi tevékenység végzését jelentik be, de ahol bűncselekményekből származó termékek - kábelek, autók, vasanyag - szétbontása zajlik. Ráadásul ez a legtöbb esetben komoly környezetszennyezéssel történik, mivel ezek a "telepek" hulladéklerakóként is funkcionálnak - tették hozzá.
A Jobbik kezdeményezése szerint úgy kellene módosítani a vonatkozó szabályozást, hogy lakókörnyezetben ne lehessen a megfelelő feltételek - iparengedély, infrastruktúra - nélkül ilyen tevékenységet végezni, ha pedig szennyezés történik, akkor a hatóságok érdemben fel tudjanak lépni - hangzott el.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.