Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 07. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A járvány pozitív társadalmi tanulságait mutatja be rövidfilmekben a Médiaunió Alapítvány

A járvány pozitív társadalmi tanulságait mutatja be rövidfilmekben a Médiaunió Alapítvány

A koronavírus-járvány pozitív társadalmi tanulságaira koncentráló rövidfilmeket mutat be a Médiaunió Alapítvány az országos tévécsatornákon a Felemelő történetek című pályázata keretében

- közölte az alapítvány kommunikációs ügynöksége szombaton az MTI-vel.

Müller Eszter, az eSCom Kft. projektmenedzsere az MTI megkeresésére kifejtette: a Médiaunió Alapítvány 2021 júniusában hirdette meg a Felemelő történetek című pályázatát, amelyben a koronavírus-járvány következményeinek társadalmi hasznosságát bemutató példákat vártak.

A beérkezett több mint 100 pályaműből szakmai zsűri választott ki négy különleges történetet, amelyről egyenként félperces, társadalmi célú hirdetésként megjelenő rövidfilm készül.

A már leforgatott két rövidfilm egyike egy masszőrként dolgozó, kislányát egyedül nevelő édesapáról szól, aki a támogató közösség erejével tudott kilábalni a járvány okozta nehéz helyzetéből.

A másik, elkészült kisfilm egy Balatonalmádiban létrejött adománybankról szól, amelynek segítségével az emberek tárgyi, vagy egyéb támogatást, például fűnyírást, főzést ajánlhatnak fel a rászorulóknak.

Müller Eszter elmondta, hogy a zsűri további hat történetet is kiemelt. Ezekkel köztéri plakátokon, újságokban és online felületen lehet majd találkozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni