Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2011. Július 18. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

Afrikában a közelmúltban két tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzött betegek kezelésére használnak, a megelőzésben is segíthetnek.

Ez egy rendkívül fontos tudományos áttörés, amely hatalmas előrelépést jelenthet az AIDS elleni küzdelemben - mondta Michel Sidibe, az UNAIDS nevű program vezetője. A WHO képviselői is csatlakoztak ehhez a véleményhez: a tanulmány szerintük is hatalmas hatással lehet a HIV fertőzés megfékezésére - írja a BBC.

A kísérletek mindkét tanulmány esetében hasonlóan zajlottak: egészséges embereknek kellett napi rendszerességgel HIV elleni szereket szedniük. Az eredmények is szinte azonosan alakultak mindkét kutatás során: a szer az egyik tanulmány szerint 62, a másik szerint pedig 63 százalékkal csökkenti a vírussal való megfertőződés esélyét.

A szakértők szerint is nagy előrelépést jelentenek az eredmények, ugyanakkor felhívják az emberek figyelmét arra is, hogy a HIV/AIDS megelőzésének továbbra is az óvszerhasználat a legmegbízhatóbb módja.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 16. 11:03, vasárnap | Belföld

Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 61, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap,

2021. Május 16. 08:57, vasárnap | Belföld

Szlovák férfitől szerezte be a drogot a magyar díler - VIDEÓ

Összesen közel 270 USA dollárt, több mint 30 000 eurót és mintegy 27 millió forintot foglalt le tőlük a KR NNI.

2021. Május 16. 07:00, vasárnap | Belföld

Emmi: semmilyen kórházat nem akarunk bezárni!

Újabb szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az információt, amely szerint kórházbezárásokra készülnének.

2021. Május 16. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága

Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az össznépi védettségnek