Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Április 20. 13:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A havazás miatt nem fogad betegeket és látogatókat a Mátrai Gyógyintézet

A havazás miatt nem fogad betegeket és látogatókat a Mátrai Gyógyintézet

A Mátrában lehullott jelentős mennyiségű hó járhatatlanná tette a 24-es számú főutat, ezért a mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el.

Mátraszentimrét és településrészeit nem lehet közúton megközelíteni.

Urbán László főigazgató az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a hóhelyzet miatt az intézet csak speciális járművekkel közelíthető meg, illetve áramszünet is van, ezért betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el csütörtök reggel 8 órától.

A főigazgató főorvos súlyos válsághelyzetnek nevezte a kialakult helyzetet, amelynek időtartamát - mint írta - nem lehet megbecsülni. Jelezte továbbá, hogy a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtal felvették a kapcsolatot, és minden segítséget megkapnak tőlük.

Tankóné Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, egyelőre nem tudni, mikor lehet feloldani a több Heves megyei útra elrendelt útlezárást.

Közlése szerint a havazás és az erős szél miatt a tűzoltóknak mindenekelőtt Gyöngyös-Mátrafüred térségében kellett beavatkozniuk, kidőlt fákat eltávolítaniuk.

A közműhálózat is megsérült az erős szél miatt, ezért jelenleg szünetel az áramszolgáltatás Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon, Fallóskúton, Bagolyirtáson, Galyatetőn és Mátraházán, ez megközelítőleg ezerhatszáz fogyasztási helyet érint.

A rendkívüli időjárás miatt továbbra is le van zárva a 24-es főút Mátrafüredtől a parádsasvári elágazóig, valamint a Mátrakeresztestől a galyatetői elágazóig vezető út, illetve a Felsőtárkány és Répáshuta közötti út. A 24-es számú főút lezárása miatt elzárt településsé vált Mátraszentimre és a közigazgatásilag nem önálló Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraháza településrész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére