Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 21. 16:16, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A D-vitamin csak kalciummal együtt erősíti a csontokat

A D-vitamin csak kalciummal együtt erősíti a csontokat

A D-vitaminról régóta köztudott, hogy nagyban hozzájárul csontjaink egészségéhez.

Egy új vizsgálat azonban azt is kimutatta, hogy a jótékony hatás csakis akkor érvényesül, ha a szervezetbe a vitaminnal együtt elegendő kalcium is bekerül.

A közelmúltban a kutatók 50 olyan tanulmány eredményeit vizsgálták át, amelyek a D-vitamin szervezetre gyakorolt hatásaival foglalkoztak. Ezekből az adatokból kiderült, hogy a D-vitamin csakis kalciummal kombinálva járul hozzá érdemben a csontok erősödéséhez - írja az Annals of Internal Medicine.

A szakértők azonban azt is elmondták, hogy a vizsgálatokból nem sikerült megállapítani, hogy pontosan mennyi D-vitamint kellene naponta a szervezetbe juttatni. Megközelítőleges értékeket azonban közöltek: a legveszélyeztetettebb, 65 év feletti korosztálynak napi 300-1100 NE D-vitaminhoz és 500-1200 milligramm kalciumhoz kellene hozzájutnia csontjaik egészségének megőrzése érdekében.

Az orvosok azonban egyelőre nem értenek egyet abban, hogy melyik korosztálynak mennyi D-vitamin pótlásra van szüksége - ha egyáltalán szüksége van rá. Egy korábbi vizsgálat ugyanis például csak 70 éves kor fölött javasolta a vitamin pótlását. Egy azonban biztosnak tűnik: a D-vitamin csakis kalciummal együtt hatásos.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során