Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2015. Augusztus 10. 07:02, hétfő | Külföld
Forrás: Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti:

A bevándorlók millió veszélyt jelentenek az európai életszínvonalra a brit külügyminiszter szerint

A bevándorlók millió veszélyt jelentenek az európai életszínvonalra a brit külügyminiszter szerint

A bevándorlók millió fenyegetést jelentenek az európai életszínvonalra és a társadalmi struktúrákra, és Európa nem lesz képes megőrizni a mostani életszínvonalat, ha menekültek millióit kell befogadnia.

- fogalmazott a brit külügyminiszter. A szingapúri látogatáson tartózkodó Philip Hammond a BBC brit közszolgálati társaságnak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán táborozó több ezer afrikai menekült veszélyt jelent a létesítmény biztonságára.

A konzervatív politikus szerint az európai uniós szabályokra tekintettel a migránsok "meglehetősen biztosak" lehetnek abban, hogy soha nem küldik őket vissza hazájukba. Hammond szerint Európa számára hosszú távon nem fenntartható, hogy menekültek millióiról gondoskodjon.

A brit külügyminiszter elsősorban afrikai menekültekről beszélt az interjúban. Mint fogalmazott, az európai és az afrikai életszínvonal közötti különbség miatt mindig lesz "gazdasági alapja" annak, hogy afrikaiak megpróbáljanak illegális úton az Európai Unióba jutni.

"Muszáj megoldanunk ezt a problémát, és képesnek kell lennünk visszaküldeni hazájukba azokat, akik nem jogosultak menekültstátusra. Ez első számú prioritás" - jelentette ki. "Mindaddig, míg az európai uniós jogszabályok olyanok, amilyenek, sok menekültnek elég egyszerűen csak betenni a lábát Európába, és soha nem fogják őket hazaküldeni - tette hozzá.

Hammond szerint annak garantálása, hogy az illegális bevándorlókat hazaküldhetik, kulcsfontosságú a calais-i migrációs helyzet megoldásában is. A Csatorna-alagút francia oldalán mintegy négyezren várnak a kedvező alkalomra, hogy vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva átjussanak Nagy-Britanniába. A külügyminiszter úgy vélekedett, többet is lehetne tenni az alagút biztonságának védelmében, de ehhez a francia kormány együttműködésére is szükség van.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 08:00, kedd | Külföld

Szigorodtak a beoltatlanokra vonatkozó korlátozások Ukrajnában

Ukrajnában hétfőtől életbe léptek azok a szabályozások, amelyeknek értelmében szigorodtak a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténkorlátozások a beoltatlanok számára.

2021. December 07. 06:00, kedd | Külföld

Közelít Magyarország felé az omikron koronavírusváltozat

Horvátországban is megjelent a koronavírus új, először Afrika déli részén azonosított omikron nevű változata - közölte Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója hétfőn.

2021. December 06. 16:05, hétfő | Külföld

Egy római buszon szabták ki az első bírságot oltás nélküli utasra

Rómában bírságolták meg az első utast, aki védettségi igazolás nélkül szállt buszra hétfőn, miután a tömegközlekedési eszközökön, valamint a vendéglátásban is életbe léptek az oltás nélkülieket korlátozó szigorítások.

2021. December 06. 13:03, hétfő | Külföld

Meghaladta a 20 milliót a beadott harmadik oltási dózisok száma Nagy-Britanniában

Meghaladta a húszmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott harmadik dózisok száma Nagy-Britanniában.