Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2012. Március 03. 14:09, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Benfica otthon veszítette el a Porto elleni rangadót

A Benfica otthon veszítette el a Porto elleni rangadót

A Benfica hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Portótól a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga Sagres) 21. fordulójában.

A 0–1 után 2–1-es előnyre szert tevő Benfica a 77. percben, már 2–2-es állásnál emberhátrányba került. A házigazdáknál paraguayi légiós duplázott, a vendégek találatait két brazil és kolumbiai vendégmunkás szerezte. A listavezető és címvédő Porto hárompontos előnyre tett szert a második helyen álló riválissal szemben.

A rangadó 7. percében Hulk bomba góllal sokkolta a házigazdákat: a remek felépítésű támadó a jobb szélről cselezett befelé, majd a tizenhatos sarkáról két védő között védhetetlenül lőtte ki a rövid felsőt. Artur Moraes kapus vetődött, de esélye sem volt a sistergős löket hárítására (0–1).

A hátrányba került Benfica közönsége háttértámogatását bírva hatalmas rohamra indult. A házigazdák lendületére és mezőnyfölényére jellemző, hogy a felvonás közepén három portói kapott sárga lapot taktikai szabálytalanságért, amellyel a még nagyobb baj voltak hivatottak megakadályozni. A Benfica viszont így is szinte futószalagon vitte a Porto tizenhatosának előterébe a labdát, helyzete is adódott: előbb Óscar Cardozo lőhetett, majd Pablo Aimar fejelhetett. A hajrában aztán Artur Moraes egy portói támadásnál kétszer is bravúrral avatkozott közbe, kevéssel később pedig egyenlíteni tudott a csapata. Egy jobb oldali szögletet követően átlövéssel próbálkoztak a házigazdák, a labda szerencsés módon saját társáról Cardozo elé pattant, akit hiába rántott le hátulról a védője, 12 méterről megszerezte az egyenlítő találatot (1–1).

A fordulást követően nem sokat kellett várni a Benfica vezető góljára. Egy jobb oldali szabadrúgást követően éppen Cardozóról feledkeztek meg középen a portói védők, a támadó pedig hét méterről védhetetlenül fejelt a kapuba (2–1). Támadásban és mezőnyfölényben maradtak a hazaiak, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A portói védelem körömszakadtáig küzdött, és kontráiból nem hiányzott a gólveszély sem a picit magát támadásban túlvállaló, a mérkőzés eldöntésében gondolkodó házigazdákkal szemben. A 64. percben saját tizenhatosuktól vezettek akcióit a portóiak, akik gyakorlatilag nyílegyenesen vihették át a labdát a pályán, miközben nem találkoztak érdemi ellenállással. Az akciót a mindössze hat perce pályán lévő csereember, James Rodríguez fejezte be góllal, akinek ez volt az első megmozdulása a találkozón (2–2).

Változatos, hullámzó maradt a játék, mindkét csapat a győzelemre tört. Hulk pedig a jobb szélen viharzott volna el, ha a 77. percben Emerson nem buktatja. A Benfica brazil védője megkapta jogos sárga lapját, és mivel ez már a második volt neki, így idő előtt kénytelen volt elhagyni a pályát. Az emberhátrányba kerülő, picit el is fáradó Benfica a hajrában nem tudta megtartani az ikszet. Egy jobb oldalról kapu elé érkező portói szabadrúgásnál a védők rosszul emelkedtek, Artur Moraes viszont még náluk is rosszabbul jött ki a gólvonalról, így Maicon hat méteres fejese a Benfica üresen maradt kapuban kötött ki (2–3).

A hátralévő percek parázs hangulatban teltek, a Porto már próbált játszani az idővel is, a Benfica pedig nem tudott újítani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.