Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 16. 09:20, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A belügyminisztert érintő dokumentumokat akart külföldre juttatni egy férfi - VIDEÓVAL

A belügyminisztert érintő dokumentumokat akart külföldre juttatni egy férfi - VIDEÓVAL

Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart külföldre juttatni egy férfi, aki ennek érdekében megfenyegetett, majd megpróbált megvesztegetni egy ügyvédet

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján. A közlemény szerint az 58 éves J. Róbert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idén korábban egy ügyvédet próbált rábírni arra, hogy a házi őrizetben lévő védencét szökésre beszélje rá, és Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. Az ügyvéd visszautasította a kérést, emiatt a férfi megfenyegette. Mivel az ügyvéd ennek hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, J. Róbert többmillió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok külföldre viteléért.

A debreceni J. Róbertet a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden, Budapesten fogták el. A házkutatások során asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM-kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki J. Róbertet, aki nem tagadta, hogy találkozott az ügyvéddel, a bűncselekmények elkövetését viszont igen. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűntettek miatt folyik az eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.