Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2012. Április 09. 14:15, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP / Vasárnapi Ász

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

Valóságos iparággá fejlődött a Titanic-kincsvadászat azóta, hogy 1985. szeptember 1-jén francia mélytengeri kutatók hangradarral bemérték a roncsok helyét.

Egy év elteltével Robert Ballard speciális tengeralattjáróval megközelítette a 3800 méter mélyen fekvő roncsokat. Jellemző volt a vállalkozás bonyolultságára, hogy csupán a leereszkedés hat órán keresztül tartott. Két év múlva már búvárok merészkedtek a mélybe, és több éves kutatás során hatezer emléktárgyat mentettek meg a hullámsírból.

Mint ismeretes, az akkoriban legbiztonságosabbnak és leggyorsabbnak gondolt hajó 1912. április 14-én süllyedt el - emlékére ezen a héten Southamptonból 1309 dúsgazdag érdeklődővel a fedélzetén ugyanazon az útvonalon indult el egy hajó. A nosztalgiakaland részvevői mélyen a zsebükbe nyúltak, mert egy jegy átszámítva másfélmillió forintba került.

A fedélzeten megvásárolhatók lesznek azok az emléktárgyak, amelyeket több évtizedes hullámsír-fogságukból emeltek ki az idők folyamán.

Vasárnapi Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 15:51, péntek | Bulvár

Sportfesztivál a Kanizsa Arénában

Január közepén ismételten a sportolásé volt a főszerep az új Kanizsa Arénában. Kézilabda, kosárlabda, interaktív sport- és gyerekprogramok mellet egész nap a szórakozás volt a középpontban.

2022. Január 27. 13:05, csütörtök | Bulvár

Első kiadású James Bond-kötetre is lehet licitálni egy árverésén

Eladásra kínálja Paul Gallico amerikai író magánkönyvtárát pénteken a Chiswick Auctions brit aukciósház. Licitálni lehet többek között Ian Fleming A gyémánt örök című krimije első kiadásának példányára,

2022. Január 27. 08:01, csütörtök | Bulvár

Kiderült, hogy mi a legértékesebb márka a világon

Az Apple már a második egymást követő évben lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2022-es Global 500 ranglistája alapján.

2022. Január 26. 15:06, szerda | Bulvár

Bob Dylan eladta eredeti hangfelvételeit a Sony Musicnak

Bob Dylan eladta teljes zenei katalógusának eredeti hangfelvételeit a Sony Musicnak - írta kedden a BBC hírportálja.