Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2011. Július 17. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

30 millió, mire a gyerek lediplomázik

30 millió, mire a gyerek lediplomázik

Átlagosan harmincmillió forintot költ egy család egy gyermekre, amíg kézbe nem veszi az első diplomáját.

Ez az összeg egy kutatás eredményeként jött ki, tartalmazza a háztartási munka becsült összegét is. A szülők persze nem számolgatnak: veszik, amit kell, fizetik a különórákat. Mert a gyerek a legfontosabb.

A GfK Hungária Piackutató Intézet végzett felmérést a közelmúltban arról, mennyibe kerül egy gyermek felnevelése. A születéstől a felsőfokú tanulmányok befejezéséig, a gyermek "kirepüléséig" mintegy 30 millió forintot fordítanak gyermekükre a családok.

Ez éves szinten, a kutatás szerint, 1,26 millió forint. A szakemberek nemcsak a pénzkiadást vették számításba, hanem a házimunka értékét is felszorozták. A legdrágábbak az egykék. Ahol testvérek is vannak, ott a világítás, fűtés költsége megoszlik, sok esetben a ruházkodás költsége is, hiszen öröklik egymástól a ruhaneműt. A GfK Hungária munkatársai azt is kiszámolták, hogy az étkezés és a tartós fogyasztási cikkek évente 288-417 ezer forintba kerülnek egy gyermeknél.

A kutatók azt is kiszámolták, hogy a gyermekes családokban minimum kétszer annyi mosópor fogy, mint a gyermektelenekben. Minden életkornak - óvodás, iskolás - megvan a maga plusz költsége. Ha már felnő a gyerek, akkor is a családi ház az anyagi támasz. A már sokat megélt szülők szerint a főiskolai, egyetemi évek kerülnek legtöbbe a jegyzetekkel, albérlettel. S ugyanúgy ruházzák, etetik felnőtt fiukat, lányukat, mint kiskorukban. Még a buliköltségeket is állják. A szülők többsége nem számol, ez marad a kutatók dolga.

STOP

Címkék: diploma

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 16. 11:03, vasárnap | Belföld

Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 61, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap,

2021. Május 16. 08:57, vasárnap | Belföld

Szlovák férfitől szerezte be a drogot a magyar díler - VIDEÓ

Összesen közel 270 USA dollárt, több mint 30 000 eurót és mintegy 27 millió forintot foglalt le tőlük a KR NNI.

2021. Május 16. 07:00, vasárnap | Belföld

Emmi: semmilyen kórházat nem akarunk bezárni!

Újabb szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az információt, amely szerint kórházbezárásokra készülnének.

2021. Május 16. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága

Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az össznépi védettségnek