Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 24. 07:17, péntek | Sport
Forrás: mno / MTI

100 ezer dolláros büntetést kapot Chisora

100 ezer dolláros büntetést kapot Chisora

A Német Profi Bokszolók Szövetsége 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtotta csütörtökön Derek Chisora brit nehézsúlyú ökölvívót, aki minősíthetetlenül viselkedett a Vitalij Klicskóval vívott világbajnoki címmérkőzésen.

Hétfőn még 70 ezres büntetést helyeztek kilátásba, most ezt növelték 100 ezerre, így a 28 éves öklöző 500 ezer dolláros fellépti díja helyett 400 ezret kapott a Klicsko elleni meccsért.

„Vitalij pofonvágásáért 50 ezret, Vlagyimir arcul köpéséért 25 ezret, a David Haye-jel való összetűzésért pedig további 25 ezret vontunk le a fellépti díjából” – részletezte az ítéletet Thomas Pütz, a BDB elnöke.

Chisora pénzbüntetésének végleges összegét ugyanakkor a Boksz Világtanács (WBC) állapítja majd meg. A brit szövetség (BBBC) hétfőn vizsgálatot indított Chisora ellen, ennek eredményét várhatóan a jövő héten hozzák nyilvánosságra. A német szövetség csak ezt követően dönthet a bokszoló eltiltásáról, de Pütz már hétfőn kijelentette, nem szeretné még egyszer Németországban látni a brit ökölvívót. A WBC részéről Jose Sulaiman elnök nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg egy évre eltiltják Chisorát.

A múlt szombaton, Münchenben egyhangú pontozással veszítő bunyós először a pénteki mérlegelésen viselkedett botrányosan, folyamatosan szidalmazta Vitalij Klicskót, akit aztán pofon is ütött, ráadásul a másnapi mérkőzés előtt a szájába vett vízzel közelről arcul köpte az ukrán címvédő öccsét, a szintén világbajnok Vlagyimirt. A brit az elveszített meccse után sem bírt magával: a sajtótájékoztatón gúnyolódni kezdett honfitársával, a nyáron Vlagyimirral szemben alulmaradt David Haye-jel, aki szintén ott volt a helyszínen. A két brit bokszoló között ezt követően éles szóváltás alakult ki, majd Haye nekiment Chisorának és stábjának.

Az incidens után nem sokkal Chisorát és edzőjét, Don Charlest a müncheni repülőtérről a városi kapitányságra vitték a rendőrök, ahonnan hét óra elteltével engedték el őket. Haye-t a rendőrök nem találták meg.

Chisora hétfőn este egy közleményben „teljes szívéből” elnézést kért, ugyanakkor hangsúlyozta: megütötték egy palackkal, azaz provokálták. Hozzátette: az azt követő reakciója ezzel együtt is sportemberhez méltatlan volt.

A BBC Haye-jel szemben nem indít eljárást, mivel ő már tavaly visszavonult.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.