Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 14. 22:04, kedd | Helyi
Forrás: Bicske, szerző: Hné Hajni

Peti a Valódi Világban

 Peti a Valódi Világban

Szabó Petivel a Kossuth Zsuzsa gyermekotthon sportcsarnokában találkoztam aerobic edzés előtt.

8 évvel ezelőtt megjárta a Való Világ játékát. Kérdeztem hol tart ma. Mit dolgozik. Mi érdekli, mi hajtja a valódi Világban.

2004-ben, amikor játszott, bent léte alatt és kikerülése után, a sajtó mindent megírt róla. Napi szinten olvashattunk ügyes-bajos pozitív-negatív dolgairól. Címlapokon láthattuk. De mára a média lenyugodott. Peti élete normális mederben folytatódik. Valami most is úgy van, mint az elmúlt 8 évben. Nem él magányosan és nem unalmas az élete. De már nem a média elvárásai szerint, és nem reflektorfényben él.

Megtalálta Önmagát. Céljait. Sikeres.

Ő a kitartás és a tudatosság példaképe lehet ma, mert ezen eszmék segítségével építi karrierjét, tervezi jövőjét. A Való Világ lezárulása után rögtön elkezdett aerobicot tanulni, és aztán oktatni, mint most is. 6 és fél éve elkezdte a vállalkozását. Ami mára sikeres vállalkozásként jegyezhető.
-Fiatal csapattal dolgozom. Jól érzem magam ebben a munkában. -mondja
-Jó pár éve már, hogy elkezdett a személyiség-fejlesztés témája érdekelni. Ez a vesszőparipám lett. Nagyon sok mindenben segít. Az életem sok területén könnyebb helyt állnom! Azért kezdtem ebben a témakörben érdeklődni, mert többet és jobbat akartam az életemben elérni! Sokat segít, hogy amit egyszer sikerül elérnem, azt sikeresen meg tudom tartani. Az ezzel járó érzéseket pedig hosszútávon magaménak tudhassam. Megtalálni azt a módot, hogy a csúcsokat ne kövesse visszaesés. Ebben segít nekem az Önfejlesztés.
Peti a kihívásokat nem kerülte soha, sőt vonzotta, várta mindig. És miért marad talpon? Mert ezt akarja. Mert a családja példaértékűen összetartó. Testvére Gyuri és a nővérei mindig mellette voltak. Büszke arra, ahonnan származik. Büszke édesanyjára, és kivételesnek mondható, ahogyan segítik egymást.
-Sok mindent letettem az élet asztalára. Bicske díszpolgára lettem mindamellett hogy Világbajnok birkózó vagyok. De mindig újat és mást akarok. Többet. Mert szeretem magamat. Tudom, hogy furcsán hangzik, de csak akkor adhatok másnak pozitív dolgokat, élményeket, ha szeretem magamat.
Heti kétszer hölgyeknek, és uraknak is tart aerobic edzéseket. Fizetni is kell érte, de akkora összeget, ami a mai anyagias világban elenyésző.

-Az edzésen túl figyelek a nálam edző lelkére is. Beszélgetek velük, nyomon követem életüket. Mert így adhatok nekik erőt, és kitartást, így motiválhatom őket. A sport saját életemnek motivációja is. Úgy alakítom, hogy az életem szerves része legyen. Ha valaki nem sportol, mert dolgozik, hazamegy, eszik, alszik, minden nap monoton, és nem figyel magára, egyszer csak azt veszi észre, eltelt 40 év. És nem történt semmi. Én ezt nem akarom.

Figyelek, hogy a mozgás, és a sport irányítsa az életemet, ne pedig fordítva. És jól érzem így magamat. És aki így él, az is jól érezheti magát. Egészségesen.

A mindig komoly és céltudatos Peti elmosolyodik, amikor a pihenésről és esetleges szerelméről faggatom. De erre a kérdésre is zavarba ejtő nyugodtsággal, huncut fénnyel a szemében válaszol:
-Pihennem is kell néha, és szoktam is. Nemrég például Gyurival voltam egy hónapot külföldön. Ez fontos. Töltekeznem kell nekem is. Hogy ismét legyen erőm a csúcsra törni, és ott is maradni. Párom most jelenleg nincs. De hiszek benne, hogy van valahol valaki, akinek én vagyok rendelve, és aki nekem van rendelve. Meg is fogom találni, de hogy mikor, az majd kiderül. Mindig vannak, lesznek nők az életemben, de hogy melyik lesz az igazi, azt még nem tudom.
Kevesen ismerjük Peti lelkének és életének sokszínűségét. De nagyon meglepődtem, amikor egy olyan információt mesélt el nekem, amit talán kevesen tudtunk eddig róla:
-írtam egy verses kötetet, amit önerőből adattam ki, és pár héten belül több mint ezer példánya elfogyott. Ez a kötet megmutatta azt az arcomat, amit nem sokan ismernek. És nem bánom. Mert a versekkel erőt adhatok, érzéseket, érzelmeket másoknak!
Tehát ő, akitől pár éve a média visszhangzott, aki sportban kiemelkedő teljesítményeket elért, aki sikeres vállalkozást vezet, és aki láthatóan szereti a szép és csinos hölgyek társaságát, a kevés szabadidejében verseket ír!

Peti tudatossága, és kitartása tényleg példa lehet? Kinek? A gyermekeknek, akik egészsége a sporttal hosszútávon biztosítható, és a felnőtteknek, akik keresik a céljaikat? Mindenki a választ saját magában találja.

A terveiről is kérdeztem, de az legyen egy másik cikk. Még hallunk róla. Mert mi figyelemmel kísérjük élete alakulását.

A riport végére megérkeztek az edzésre a hölgyek. Violetta mikor Peti edzőről kérdeztem, fülig érő mosollyal mondta:


Kemény, kemény Peti. De sokat kapunk. Már a kezdetektől járok erre a heti két órára, de ha nem lenne, az biztosan hiányozna. Jók az edzések. A csapat is összetart. Mindenkinek ajánlom, tegyen egy próbát. És már szaladt is melegíteni.

Aki szívesen mozogna Violettával és a többiekkel, azt várja Peti az edzéseken minden pénteken és vasárnap a Gyermekotthon Sportcsarnokában. Jelentkezni személyesen edzésen lehet. Minden érdeklődőt várnak szeretettel.
/péntek 18-19-ig hölgyek, 19.15-20.15.-ig urak; vasárnap 17-18-ig hölgyek,18.15-19.15-ig urak/

PR.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére