Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Képek | Kultúra

Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók

2015-01-14 16:51:29

Színesen derengő álomvilággá változnak villanyoltás után a fényben letisztultnak tűnő falak.

Szinte felrobbantotta az internetet Fábián Bogi, egy Bécsben élő magyar lány. A képzőművész fluoreszkáló, vagyis fényben láthatatlan, de a sötétben fényesen derengő festékekkel változtat mágikussá kerámiákat, emberi testeteket, és ami legnagyobb durranás: teljes szobákat.

Pedig Fábián Bogi két egyszerű eszközt használ csak: ultraviola fényt és UV-reagens festéket. Meg egy harmadik fontosat: a tehetségét.

Nem csak a falakat festi be: munkái ráfolynak a padlóra és plafonra is. Képei olykor fényben is látszanak, de ahogy egyre sötétebb lesz a környezet, egyre varázslatosabbá válnak. „A célom, hogy egyedi tereket alkossak, a lakótereknek pedig egyéniséget, saját lelket adjak, így a pihenés és az élet ezekben valódi kalanddá válik” – írja Fábián Bogi a honlapján.

Úgy látszik, ez sikerült annyira, hogy alkotásait olyan nagy olvasottságú blogok kapják fel, mint a Bored Panda, a Design Taxi vagy a MyModernMet. Sőt, az 1984-es születésű lány állítólag már a helyét is megtalálta az osztrák főváros művészközegében.

Aki járt már mondjuk goa buliban, az tudja, hogy nem újdonság a különleges, kékesen derengő fényforrással életre keltett festés. Amit tényleg csak akkor vesz észre az ember, ha ibolyántúli fényt irányítanak rá, nappali világosságnál vagy alig, vagy semmit nem látni belőle. Videoklipektől az olyan kasszarobbantó mozifilmekig, mint az Avatar számtalanszor alkalmazták már ezt a módszert, a magyar születésű, Bécsben élő Fábián Bogi azonban igazán kimaxolja a műfajt a munkáival - egyenesen a hálószobákba viszi ezt az álomvilágot.

Egészen lebilincselő élmény lehet belépni egy otthoni helyiségbe, majd a villanykapcsoló lepöckölésével átlényegülni egy másik dimenzióba. Mondjuk sosem látott galaxisok közé...

Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók
Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók Sötétben világító szobabelsőket festő magyar lányért őrül meg az internet - fotók