Városlista
2024. április 12, péntek - Gyula

Képek | Közélet

Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria

2016-01-29 12:56:12

17,5 millió dollárba kerül ez a tizenkét háló- és fürdőszobás, mindennel felszerelt menedékhely, amelyben a hajad szála sem görbülne meg egy atomháború alatt. Az 1969-ben épített hatalmas lakás tizennégy méter mélyen fekszik a földben, moziszobája van és mivel eladó lett, most bekukkanthatsz, milyen is egy luxus atombunker belülről.

A ház Savannah-ban, Georgia délkeleti részén fekszik, a bejáratát észrevehetetlenné tették.

Az 1300 négyzetméteres óvóhelyet magyar forintban pontosan 5.045.950.000-ért (ötmilliárdnegyvenötmilliókilencszázötvenezer milpengő) vesztegetik.

A hidegháború alatt amerikai katonai mérnökök tervezték az eredetileg 7 millió dollárt érő bunkert, 1969-ben készült el.

Két tárgyalóterem, tágas konyha, olvasószobák, konferenciatermek tartoznak a 12 hálós és fürdős menedékhelyhez.

A bunker képes ellenállni egy 20 kilotonnás nukleáris robbanásnak, és tartozik hozzá egy ezer literes tartály tele vízzel, amelyet egy 91 méter mély kútból hozzák a közeli víztározóból.

Forrás: player.hu

Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria
Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria Nézd meg, milyen belülről egy ötmilliárd forintos atombunker - Galéria