Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Képek | Kultúra

Megrázó gyerekrajzok az erőszakról

2014-11-28 11:44:25

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének Anya-Gyermek Segítőotthona és Krízisközpontja által ellátott gyerekek rajzaiból nyílt kiállítás Nyíregyházán, a rendőrkapitányságon, a nők elleni erőszak megelőzésének világnapján. A gyerekek főleg családon belüli erőszakról rajzoltak. Verések, baltás ámokfutó, öngyilkosság is van köztük.

Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója döbbenetesnek nevezte a rajzokat. Az igazgató szerint azért is tenni kell az erőszak ellen, mert a bántalmazott gyerekek felnőttként gyakran maguk is bántalmazóvá válnak. Gavallér Andrea, a Krízisközpont pszichológusa felfigyelt arra, hogy a tematikusan csoportosított rajzok közül többön megjelenik a rendőrség, mint az a szerv, ami baj esetén segíthet.

Megrázó gyerekrajzok az erőszakról
Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról Megrázó gyerekrajzok az erőszakról