Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Május 17. 08:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Zivatar - Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Zivatar - Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

A várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt két megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.

A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott figyelmeztetése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban számítani kell veszélyes időjárási jelenségekre: péntek késő délutántól, estétől a déli, délnyugati megyékben - először valószínűleg a Dél-Dunántúlon - kialakulhatnak intenzív zivatarok. Ezek várhatóan az este, késő este folyamán - akár rendszert alkotva - észak, északkelet felé helyeződnek - tették hozzá.
A zivatarokat viharos szél, felhőszakadás és jégeső kísérheti. Mindezek során néhol óránként 80-90 kilométer körüli széllökések is lehetnek, rövid idő alatt 25-35 milliméternyi eső is hullhat, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is kísérhetik.
Szombat hajnalra az északkeleti megyéket leszámítva várhatóan megnyugszik a zivatartevékenység - írta a meteorológiai szolgálat.
Pénteken a hőmérséklet napközben 22 és 28, késő este 15 és 20 Celsius-fok között valószínű. A napsütéses időben pedig az UV-sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is