Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 09. 10:54, csütörtök | Belföld
Forrás: http://filantropikum.com

Zacher Gábor szerint átverés a méregtelenítés

Zacher Gábor szerint átverés a méregtelenítés

Zacher Gábor toxikológus szerint a méregtelenítő kúrák nagy része nem egyéb, mint egyszerű pénzszerző trükk, átverés, ugyanis méregtelenítés nem létezik.

Az ismert szakember a Kossuth Rádióban elmondta, szakmájából kifolyólag tudja, mitől érdemes félni, s még ebben a kemikalizált világban sem kell félni a méreganyagoktól, ha az ember odafigyel magára.

Az orvos elmondta: egyik éjszaka a kórházában dialízist, vesepótló kezelést végeztek egy fagyállóval mérgezett betegen azért, hogy eltávolítsák a szervezetében lévő méreganyagot, illetve a fagyálló bomlástermékeit. Ezt az eljárást Zacher szerint méregtelenítésnek lehet hívni, a fogalom más meghatározásáról azonban toxikológusként nincs tudomása.

Hozzátette: a modern toxikológia szerint a dózistól függ, hogy valami méregnek nevezhető, vagy sem, azaz nincs olyan szer, amelynek ne lenne mérgező adagja. Ebből a szempontból az egész méregtelenítés az egészséges életmódról szól. A méregtelenítés divatját meglovagolta az üzleti világ, az emberek pedig hiszékenyek és bedőlnek a trükkök sokaságának. Például különlegesnek mondott lábfürdőkre, tapaszokra és őssejtstimulálókra költik a pénzt.

Zacher szerint, az egészséges életmódhoz nem kell elvonulni, hisz az életmódváltás, a lelki feltöltődés nem igényel drága kúrákat.

Hangsúlyozta: egyes eljárások különösen veszélyesek lehetnek, hisz vannak olyan krónikus betegségek, pl. a léböjtkúra, amelyek mellett a kizárólagos folyadékfogyasztás halálos is lehet.

Ezért fontos, hogy a helytelenül méregtelenítésnek nevezett eljárások előtt tájékozódjanak az emberek.

Hozzátette, nem a haszontalan méregtelenítő trükköknek kellene bedőlni, hanem az a fontos, hogy az ember felismerje: egészségesebben kell élni, táplálkozni és többet mozogni. Ez pozitívumokat eredményezhet, de ez nem méregtelenítés, amelynek jelentős rész átverés – mondta.

A műsorban Gajdos Gábor természetgyógyász, akupunkturológus, sebész, traumatológus szakorvos is megszólalt, aki szerint a méregtelenítése, mint alternatív gyógyászati fogalom félreértett kifejezés.

A méregtelenítés hívei ugyanis nem azt feltételezik, hogy az emberi szervezetben valós mérgek vannak, hanem minden olyan anyagot megpróbálnak eltávolítani a szervezetből, amely szükségtelen. Ezek lehetnek salakanyagok és feleslegesen raktározott tápanyagok is.

Gajdos szerint meg kellene találni a hagyományos és az alternatív gyógyászat közötti középutat, hisz ez utóbbinak vannak olyan összetevői, amelyekkel jól ki lehetne egészíteni az akadémiai orvoslást.

Nem szabad végletekben gondolkodni.

Van, aki még az ismert gyógyteák fogyasztását is fölöslegesnek tartja – jegyezte meg.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.