Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 14. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Évtizedes probléma oldódhat meg

Évtizedes probléma oldódhat meg

Háromszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Fejér megyei Rácalmás Duna-parti löszfalának megerősítésére – közölte a város polgármestere.

Schrick István (Rácalmási Városvédő Egyesület) elmondta, a most elnyert forrást a löszpart-megerősítés negyedik ütemére fordítják. Az első kettővel már végeztek, a harmadik ütem a közbeszerzési eljárásnál tart. A munkálatok során vasbeton cölöpöket helyeznek el nagy mélységben, ezek fekszenek fel a löszfal alatti agyagágyon, s így támasztják meg a partfalat. Emellett a terület vízelvezetését dréncsövezéssel javítják.

A negyedik ütem támogatási szerződését a napokban aláírták, a tervek szerint az év vége felé kezdődhet a kivitelezés. A négy ütem összköltsége 1,4 milliárd forint, a ránk eső önrész 200 millió forint. Évtizedes problémát oldhatunk meg a fejlesztések révén – tette hozzá.

A polgármester szerint az első eredmények kézzel foghatóak, hiszen 2010-ben a sok csapadék következtében a tőlük északra fekvő Kulcs község és a délre lévő Dunaújváros Táborállás városrészének löszfalai is jelentősen megmozdultak. Az MTI kérdésére Schrick István hangsúlyozta, további pályázatokra is szükségük lesz, mert van még egy több száz méteres szakasz, amelyet szintén meg kell erősíteni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni