Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 05. 07:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Nemcsak jól megérdemelt élvezet a nap végén egy pohár vörösbor, de még jót is tesz a szervezetnek.

A bor egészségre való jótékony hatásait már régóta ismerik az orvosok, s most azt is bebizonyították, hogy jót tesz az agynak és a szívnek is.

Természetesen a kulcs a mértékletesség. Ajánlások szerint ez nem több, mint nők esetében napi egy, férfiak esetében napi két pohár vörösbor. De miért is jó ez az egészségnek?

Elsősorban azért, mert jót tesz a szívnek. Talán sokan emlékeznek még az 1992-ben felfedezett „francia paradoxonra”. Ugyanis azt találták, hogy a franciák 36 százalékkal kevesebb eséllyel halnak meg szívelégtelenségtől, függetlenül attól, hogy milyen egészségesen/egészségtelenül étkeztek. Egy másik vizsgálat megállapította, hogy a rendszeres, de mérsékelt vörösbor fogyasztók 34 százalékkal kevesebb eséllyel kapnak stroke-ot.

Emellett a vörösbor egészségesen tartja az agysejteket, csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Továbbá véd egy sor életkorral kialakuló betegség, mint a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen.

Sőt mi több, a vörösbor csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is. Napi egy pohár bor felére csökkenti a férfiaknál a prosztatarák rizikóját, s 56 százalékkal a nyelőcsőrák kockázatát. Emellett a kutatók arra is felfigyeltek, hogy a vörösbort fogyasztók egészségesebben étkeznek és élnek - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.