Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 13. 14:20, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

VOLT Fesztivál - Teljes a program

VOLT Fesztivál - Teljes a program

Teljes a soproni VOLT Fesztivál programja. Idén először színház is lesz, a nagyszínpad programját élőben streameli a Ustream.

A VOLT-on július 2. és 9. között fellép a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, az Example, a Knife Party vagy Martin Solveig is. Öt év után egyetlen koncerten újra találkozhat a közönség az Emil Rulez!-zel, a július 2-i keddi nyitónapon egy nagyszabású házibuli keretében a Punnany Massif ünnepli 10. születésnapját - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A kommüniké kiemelte: a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Magyar Teátrumi Társaság idén a VOLT-ra is elviszi a színház világát. Délelőttönként Teátrumi Mocorgó néven logikai játékkal, kézműves foglalkozással játszóház várja a gyerekeket, délutánonként tánctanítás és sakkviadal lesz, az esti órákban a zenés, táncos előadásoké a főszerep. Látható lesz a Frank Sinatra életét feldolgozó A hang című musical, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance előadásában, továbbá a GG Tánc Eger nemzetközi produkciója, a Táncfantáziák, a TÁP Színház Jövedelmező állás című darabja, illetve a Manna Produkció előadásában a Nyuszi hopp-hopp.
Ugyancsak új helyszín a VOLT-on a Diákhitel Kávézó, ahol négy napon át csaknem harminc előadást tartanak. A felszólalók között lesz Csernus Imre, Zacher Gábor, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, de a meghívottak között szerepel Hajós András, Czutor Zoltán, a Rocklitera és a Werk Akadémia is.
Robotokra szakosodnak hazai kortárs képzőművészek: ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, valamint Szabó Ottó és Tóth Márton megalkothatja saját robotlényét a fesztivál ideje alatt, legyen az kinetikus szobor, festmény vagy különféle installáció. Az alkotásokat jótékonysági aukcióra bocsátják. A közönség is alkothat a Csinálj magadból robotot! workshopokon.
Az egyik leghangulatosabb helyszínen, a Heti Válasz Borfesztiválon a Soproni Borvidék ismert borászainak termékeit lehet megízlelni, jelen lesz a Bacskay Pincészet, a Kocsis Borászat, a Winelife Borászat, a Fényes Pincészet, a Hermann Pincészet, a Roll Pincészet, a Sterlik Pince, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Vincellér, a Lővér Pince, a Ferenczy Pincze, a Luka Pincészet, az Ottó Pince és a Gangl Borászat. A borfesztivál színpadán fellép Sena, a Szabó Balázs Bandája, Radics Gigi, Falusi Mariann, az Ocho Macho, ByeAlex, a Mrs Columbo, a Roy & Adam Trio, Gereben Zita, a gyerekeket Kardos-Horváth János és a Hahó együttes várja.
A VOLT Klubban naponta Random Tripet rendeznek olyan közreműködőkkel, mint Fábián Juli, Kiss Tibor vagy a Punnany Massif tagjai, a Telekom Teraszon az elektronikus zene ismert szereplői lépnek fel, köztük Karányi és Zoohacker. Új helyszín a programban a JägerBar, ahol dj-k és karaoke-program mellett stand-up comedy sztárok is lesznek: Badár Sándor, Felméri Péter, Dombóvári István és Lórán Barnabás.
Funzine Funpark néven vidámpark várja a VOLT-osokat, a bejárathoz újra felépül a tavalyi Magenta Csúszda, amelyen lejutva is be lehet jutni a fesztivál területére. Idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom a Ustreammel együttműködésben számos koncertet közvetít.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során