Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 03. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Vizsgálatot rendeltek el az iváncsai tanuszodában történt mérgezés miatt

Vizsgálatot rendeltek el az iváncsai tanuszodában történt mérgezés miatt

Az iváncsai tanuszodában történt klórgázmérgezés azonnali kivizsgálását rendelte el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az iváncsai tanuszodában jelentkezett műszaki problémát az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok szakemberei elhárították.

A felelősség megállapítása tart - fűzték hozzá.

Csütörtök délelőtt tizenhét gyerek lett rosszul az iváncsai tanuszodában, klórgázmérgezés történt. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Udvardi János az MTI-nek korábban elmondta, hogy az egyik környékbeli településről érkezett negyedik osztályos tanulók voltak az érintettek. Hozzátette: feltehetően vegyszer adagolása közben fejlődött klórgáz.

Elmondta, hogy a diákok szúrós szagot éreztek, köhögtek és a szemüket csípte a gáz. A 22 gyerekből tizenhetet vittek kivizsgálásra a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórházba, őket egy éjszakára, megfigyelésre benn tartják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.