Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 25. 17:23, kedd | Belföld
Forrás: http://www.utazzitthon.hu

Víz, Zene, Virág Fesztivál 2013, fesztivál program Tata

Víz, Zene, Virág Fesztivál 2013, fesztivál program Tata

A Közép-dunántúli régió kiemelkedő eseménye 20. alkalommal kerül megrendezésre Tatán. A háromnapos hagyományos ünnep koncertekkel, vízi karnevállal és virágkiállítással várja a látogatókat.

Június 28-30-ig várnak Tatára minden korosztályt hazánk legnépszerűbb zenekaraival, valamint egyedülállóan színes kulturális-, virág-, sport- és gyerekprogramokkal

A hazai fesztiváloknak se szeri se száma; a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál mégis kiemelkedik a sokaságból, hiszen a három napos esemény változatos programkínálatával kifejezetten a családos közönséget célozza meg. Itt minden generáció megtalálja a szórakozását. A Tatai Vár, az Esterházy-kastély és az Öreg-tó festői környezetében kedvünkre válogathatunk a pop, a blues, a rockabilly, az alternatív, a világzene, a party, a népzene és a jazz műfajok között. A koncertek mellett látványos kiállításokkal, kulturális-, virág-, sport- és színvonalas gyerekprogramokkal fogadják az ide látogatókat. A közép-dunántúli régió legnagyobb családi rendezvénye idén jubileumi évhez érkezett; a 20. évforduló méltó nyitányaként a Víz, Zene, Virág Fesztivál tavaly elnyerte a „Kiváló művészeti fesztivál” címet.


Idén a Tankcsapda, Boban Markovic, Deák Bill Gyula, Horváth Charlie, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Herczku Ágnes, a Téka zenekar és még sokan mások lépnek fel a rendezvényen. Míg a nagyok tombolnak, a kicsiket olyan kedvelt fellépők szórakoztatják majd, mint például Levente Péter vagy az Alma zenekar. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a fiatalabb korosztály zenei érdeklődésére és a szubkultúrákra, egy speciális Romkocsmának kialakított helyszínre további olyan népszerű hazai bandákat hívtak meg, mint például a Carbonfools, az Anna and the Barbies vagy Zagar. Szintén újdonság lesz idén a Party Aréna, ahová hazánk legnépszerűbb DJ-ivel várják az elektronikus zene szerelmeseit.

A 20. születésnap igazi látványossága lesz, hogy idén a Víz, Zene, Virág Fesztivál ad helyszínt a Virágkötők Országos Bajnokságának, ami gyakorlatilag az Európa Bajnokság válogatója lesz. Emellett vízi programokkal színesítik a rendezvényt: lesz regatta és vitorlás verseny.... A kulturális sokszínűség jegyében kézműves termékek és mesteremberek, képzőművészeti és iparművészeti kiállítások és vásárok, gasztronómiai események, Borudvar és nem utolsósorban változatos témájú előadások és színvonalas gyerekprogramok várják a látogatókat. Mindezt a szombat esti tűzijáték, az azt megelőző műrepülő show, az öreg-tavi sárkányhajó-verseny és a fesztivál védjegyévé vált esti lampionos vízi karnevál tetézik.

Ezek a változatos és szerteágazó programok teszik a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivált az ország egyedülálló hangulatú és színvonalú családi rendezvényévé, melyet már 2010-ben „A tíz legnépszerűbb hazai fesztivál” közé sorolt be a Magyar Turizmus Zrt. Az idén 20. jubileumát ünnepelő tatai rendezvény igényessége, sokszínűsége és hatalmas vonzereje ellenére az ország egyik legmegfizethetőbb, kifejezetten családbarát fesztiválja; ráadásul az ideérkező turistákat legendásan nagy vendégszeretettel és kedvező árfekvésű szálláshelyekkel várják a tataiak.

Egyértelmű, hogy ezen a nyáron a Víz, Zene, Virág Fesztivál a legjobb választás az egész család számára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.