Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszük a testápolós ajándékcsomagot, mint a cukrot

Visszük a testápolós ajándékcsomagot, mint a cukrot

Testápoló szereket és gyógyhatású készítményeket tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagból a kiskereskedelem mintegy kétmillió darabot értékesített, és a fogyasztók közel három és fél milliárd forintot adtak ki értük tavaly november-decemberben. Továbbra is dezodor és tusfürdő a két legkedveltebb termék a csomagokban, és forgalmuk meghaladta a 600-600 millió forintot, állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

Forgalom szerint a rangsorban a kéz- és testápoló krémek következnek, valamint a recept nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények, egyaránt közel 300 millió forintos bolti eladással. A deo spray, a borotválkozás utáni szerek és a sampon forgalma pedig meghaladta a 100-100 millió forintot.

Összességében a boltok előre összeállított ajándékcsomagjaiból érték szemponjtából 3 százalékkal csökkent a forgalom, tavalyelőtt november-decemberhez viszonyítva. Mennyiséget tekintve 12 százalékkal kevesebbet adtak el, egyik ünnepi szezonról a másikra. Ennek következtében nőtt egy-egy csomag átlagos értéke. Amíg tavalyelőtt a karácsonyi csomagoknál 1 492 forintos átlagárat regisztrált a Nielsen, addig legutóbb 10 százalékkal többet, 1 646 forintot.

Legkeresettebbek a bolttípusok közül hipermarketben az ajándékcsomagok. Teljes bevételükből 55 százalékkal részesedett a legnagyobb kereskedelmi csatorna tavaly. Ott 1 százalékpontos csökkenést állapítottak meg, az előző évi november-decemberhez viszonyítva. Szintén 1 százalékponttal csökkent a másik jelentős üzlettípus, a drogéria piaci részaránya, 35 százalékra. Így a többi bolttípus piacrésze 8-ról 10 százalékra emelkedett,a tavalyi ünnepi szezonban, az előző évi szezonnal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.